MAINOS

Pietarsaari - sisustajalle ja herkuttelijalle


Pietarsaari julistautui syksyllä Suomen sympaattisimmaksi kaupungiksi. Symppis lähimatkailukohde on pullollaan sisustusputiikkeja, kirpputoreja, kahviloita ja ruokapaikkoja. Persoonalliset lahjatavarat, käsityöt ja sisustustuotteet odottavat löytäjäänsä niin ydinkeskustassa kuin kaupungin laitamillakin.


Sisustustuotteet sekä persoonalliseen että klassiseen tyyliin

Persoonallisen tyylin omaavalle sisustajalle Lenas Shop on oikea valinta. Liike on myynyt Pietarsaaren keskustassa lasia, posliinia, keittiötarvikkeita ja tekstiilejä jo vuodesta 1990 lähtien. Valikoimassa ovat niin tunnetut tuotemerkit kuin yrityksen omat tuotteet.

Myös kolmella paikkakunnalla toimiva Blossom myy Pietarsaaressa itse suunnittelemiaan tuotteita. Heidän hyllyiltään löytyy kaupungin suurin sisustusvalikoima ja vaatteita myös vaativampaan makuun.

Blossomin jälkeen shoppailijan kannattaa suunnata Katarina Mariaan, josta voi napata matkaan tuliaiset ja lahjat.

Jos omaan sisustustyyliin sopii omintakeisia tuotteita paremmin tunnettu design, kannattaa shoppailijan astua sisään Monmariin. Marimekko, Aïno, Ritva Falla, Jukka Rintala, Aarikka, LauRie, Ralston ja Masai kuuluvat tämän jälleenmyyntiliikkeen valikoimaan.

Käsistään kätevät sisustajat hullaantuvat varmasti Pietarsaaren monista käsityöliikkeistä. Marks - Fröken Rosengren ja Textilshoppen myyvät sekä käsityö- että askartelutarvikkeita. Mikäli sakset ja neulepuikot eivät pysy näpeissä, voi liikkeissä silti piipahtaa: valikoimista löytyy nimittäin myös valmiita käsityötuotteita sekä ompelu- ja suunnitteluapua.

Sisustus ei ole tietenkään mitään ilman kukkia: niitä löytyy runsaasti Sundin Puutarhalta. Heillä on kattava orkideaosasto sekä kaikkea muuta mitä puutarhasi ja sisustuksesi tarvitsee. Puutarha-, koti-, sauna- ja joulutontut voit ostaa yhden naisen käsityöyritys Ateljee Kodin Silmänilosta.


Kahvia monella tapaa

Sisustuskauppakierros on luontevaa päättää Urban Life & Coffeen viihtyisiin tiloihin. Liike yhdistää kahvilan, sisustusliikkeen sekä erikoiskahvimyymälän ihanalla tavalla.


Pietarsaaren vertaansa vailla olevasta kahvilamaailmasta löytyy jokaiselle shoppailureissulle erilainen kahvila. Café Kaffia, Café Fredrika, Skorpan Bageri och Café ja Roberts Coffeejohdattelevat sinut kahvin ja herkullisten kahvileipien lumoihin.

Maj’s Jäätelökahvila helpottaa makeannälkää ja viilentää sopivasti. Musiikkikahvila After Eight hivelee makuhermojesi lisäksi myös kuuloaistiasi ja GearHeads´ Den Music & Shop & Cafésta soittotaitoinen voi hankkia vaikka kitaran.


Kierrätys kunniaan kirpputoreilla

Sell-Buy-Rent innostaa kierrättämään. Kirpputorilla voit myydä tarpeettomat tavarasi ja hamstrata tilalle uusia ihanuuksia.


Pienen levähdys- ja herkutteluhetken jälkeen on aika suunnata kierrättämään. Monet Pietarsaaren kirpputoreista sijaitsevat vain kävelymatkan päässä toisistaan. Suurimmat kirpputorit Amida-halli ja Sell-Buy-Rent sijaitsevat Rautatienkadulla vierekkäisissä rakennuksissa.

Myös Itä-Loppiksesta ja kierrätyskeskus Retrosta voi tehdä pienellä vaivalla hyviä löytöjä.

Seurakunnan toimintaa tukevia kirpputoreja löytyy laidasta laitaan: Missionstugan, Lähetyspirtti ja Saalemin lähetystori tukevat kaikki hyvää asiaa. Samoin tekee Vanhusten ystävien kirpputori.

Pietarsaareen kannattaa huristella pidemmänkin matkan takaa.


Miksipä et siis pakkaisi kimpsuja ja kampsuja autoosi ja suuntaisi shoppailureissulle Pietarsaareen. Samalla reissulla kannattaa tutustua myös sympaattisen kaupungin nähtävyyksiin ja ravintoloihin. Lue lisää tarjonnasta täältä.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Pietarsaaren matkailun ja Pokka.clubin kanssa.