MAINOS

Dahlin pyörät ovat pyörineet jo 55 vuotta

Dahlin perheen traktorin viereen ilmestyi vuonna 1962 pikkubussi. John Dahl oli veteraani, jonka toinen jalka oli tehty puusta, mutta siitä huolimatta hän päätti perustaa yrityksen maatilan kylkeen. Niin syntyi Dahl-linjaliikenne.

- Siihen aikaan ei ollut autoja, joten ihmiset pääsivät käymään töissä ja kaupassa bussin avulla, yrityksen nykyinen johtaja Jonas Dahl kertoo.
Isoisä Dahl hankki muutamassa vuodessa pari uutta bussia ja pyöritti yritystä vuoteen 1974 asti. Sen jälkeen hänen kaksi poikaansa saivat päävastuun.

- Vuonna 1984 mukaan tuli Kokkolan matkatoimisto, joka teki ryhmämatkoja Keski-Eurooppaan, Venäjälle ja pohjoismaihin. Matkat ajettiin Dahlin busseilla, joten painopiste siirtyi linjaliikenteestä tilausautoiluun.

Vuosisadan lopulla yritys jaettiin Dahl-linjaliikenteeksi ja Dahl Citybussiksi. Isot, keltaiset bussit hoitivat siitä lähtien tilausmatkoja ja pikkubussit kyydittivät koululaisia.
Jonas Dahl oli katsonut yrittäjien touhuja koko pienen ikänsä, joten hänelle oli jo teini-iässä päivänselvää, ettei yrittäjyys ole hänen juttunsa. Toisin kuitenkin kävi.

- 90-luku oli yrityksille haastavaa aikaa, joten 2000-luvun alussa teimme koko perheen voimin töitä yrityksen eteen. Opiskelun ohessa ajoin paljon bussia ja huomasin asioita, joita voisi kehittää. Siitä lähti kiinnostus yrittäjyyteen.

Modernia kalustoa.


Nykyään yritystä johtaa Jonas. Vuonna 2016 tehdyn yrityskaupan jälkeen, yrityksessä on 11 linja-autoa, jotka kulkevat vuosittain yli puoli miljoonaa kilometriä. Kokemus, ammattitaitoiset kuljettajat ja moderni kalusto ovatkin yrityksen ehdottomia vahvuuksia. Vain asiakkaiden tarpeita vastaava linja-autoilu menestyy.

- Kun asiakas kiittää kuskia, astuu ulos autosta ja kysyy, milloin mennään seuraavalle reissulle, tiedämme, että olemme onnistuneet työssämme, Dahl hymyilee.