MAINOS

Ripaus rohkeutta tekee arjesta juhlaa


Enää sukkahousujen ei tarvitse olla mustat ja jalat kiittävät, kun korkkareiden sijaan töihin voi hipsutella paksupohjaisissa lenkkareissa. Nykyään arkenakin saa pukeutua rennosti.

- Jopa pyjamassa voi mennä töihin, sillä vaatteet, joissa ihminen näyttää kuin juuri sängystä nousseelta, ovat nyt muodissa, Aukian myymäläpäällikkö Tiina Lahnalampi naurahtaa.

Rentous ei kuitenkaan tarkoita hutilointia, vaan arkipukeutumiseen kannattaa panostaa: onhan elämässä paljon enemmän arkea kuin juhlaa. Jos töihin marssii virttyneissä verkkareissa, likaisessa collegepaidassa tai liian lyhyessä hameessa, voivat katseet kääntyä väärästä syystä.

Lahnalammen mukaan vaatevalinnat korostavat omaa persoonaa ja imagoa.

- Vaatteet ilmentävät sitä, kuka sinä olet. On tärkeää, että sinulla on hyvä olla ja samalla siisti pukeutuminen on myös ystävällinen ele muille ihmisille, kuten asiakkaille ja työkavereille, Lahnalampi muistuttaa.

Tärkeintä on, että arkivaatteissa on hyvä olla. Kuvat: Ulla Nikula.

Rohkea pukeutuja kääntää katseet

Kun formaali bisnespukeutuminen on saanut väistyä rentouden tieltä, on vaatteilla suotavaa leikitellä ja revitellä. Pukeutumiseen voi lisätä rohkeutta kirkkailla väreillä, kuviollisilla sukilla tai vaikka räväkällä taskuliinalla.

- Rajoja voi rikkoa pienillä jutuilla. Lenkkarit voi yhdistää hameen kanssa ja bleiserin tilalle voi valita bomber-takin. Revityt ja kulutetut farkut ovat nyt muodissa ja saavat kaverikseen lippiksen tai ison repun.

Lenkkarit voi huoletta yhdistää kauluspaitaan tai bleiseriin.

Työn ja vapaa-ajan sekoittaminen näkyy katukuvassa yhä enemmän, kun ihmiset yhdistelevät sporttisia vaatteita casual-tyyliin.

- Materiaalitkin kannattaa valita tilanteen ja esimerkiksi oman silitysinnon mukaan: polyesteri on edullinen ja helppohoitoinen, mutta luonnonmateriaalit ovat pitkäikäisempiä.  Valikoimassa on myös paljon teknisiä materiaaleja, Lahnalampi opastaa hymyillen.

Vaateliikkeiden valikoima muuttuu muodin mukana, joten myymälässä kannattaa piipahtaa napsimassa uusia ideoita omaan tyyliin. Aukialla kannustetaan rohkeisiin valintoihin, sillä arjen ei tarvitse missään nimessä olla tylsää – rohkea pukeutuminen tekee arjestakin yhtä juhlaa.

Tiina Lahnalammen mielestä väreillä kannattaa leikitellä. Lippikset ovat tänä kesänä muodissa.

Rohkean miehen vaatekaapista löytyvät ainakin:

  • Bomber-takki
  • Siistit chinot
  • Kuviollinen kauluspaita
  • Lenkkarit
  • O-aukkoinen svetti eli collegepaita

Rohkean naisen vaatekaapista löytyvät ainakin:

  • Oversize-kokoinen kauluspaita
  • Vajaamittaiset housut
  • Bleiseri, jakku tai bomber-takki
  • Svetti
  • LenkkaritTutustu Aukian laajaan valikoimaan myymälöissä tai heidän verkkokaupassaan osoitteessa Aukia.fi. Valikoimasta löytyy piristystä arkeen rohkeiden casual-vaatteiden muodossa juhla-asuja ja ulkoiluvaatteita unohtamatta.

Vaatteiden lisäksi Aukian valikoimista löytyy myös raikkaita sisustustuotteita.