MAINOS

Kaupunki kannustaa liikkumaan


Minkälaisista liikuntamuodoista sinä nautit? Tarjoaako Kokkola tarpeeksi hyvät puitteet sinun ja perheesi liikuntaharrastuksille? Ovatko asuinalueesi lähiliikuntapaikat ja leikkipuistot asianmukaisessa kunnossa?

Kokkolan kaupungin liikuntapalveluiden tehtävänä on luoda ja ylläpitää edellytykset matalan kynnyksen liikkumiselle. Kokkolan kaupungin liikuntatoimenjohtaja Lotta Nyqvistin mukaan kuntalaisten toiveita liikuntapaikkojen suhteen on paljon – ja niitä myös kuunnellaan. 

- Koen sen positiivisena asiana, että toiveita on. Se kertoo siitä, että kuntalaiset pitävät liikuntaa tärkeänä asiana. Esimerkiksi pienten lasten tulisi liikkua reippaasti kolme tuntia päivässä uusien suositusten mukaisesti. Päiväkotien ja koulujen yhteyteen rakennettujen, liikkumaan innostavien, lähiliikuntapaikkojen avulla on mahdollista lisätä aktiivisuutta niin päivällä kuin vapaa-ajallakin.

 Puistot mahdollistavat esimerkiksi parkourin, skeittauksen ja kiipeilyn harrastamisen, pallopelejä unohtamatta.

- Lapset ja nuoret ovat itse olleet mukana suunnittelemassa kaikille avoimessa käytössä olevia pihoja ja puistoja. Puistot mahdollistavat esimerkiksi parkourin, skeittauksen ja kiipeilyn harrastamisen, pallopelejä unohtamatta, Nyqvist jatkaa.

Nyqvist kiittelee kaupungissa vallitsevaa vilkasta seuratoimintaa ja toteaa, että Kokkola tarjoaa hyvin monipuoliset mahdollisuudet useiden urheilulajien harrastamiselle. Kaupunki onkin viime vuosina panostanut liikuntapaikkarakentamiseen. Urheilukenttiä on peruskorjattu, tekonurmia asennettu, ja uusien koulujen yhteyteen on rakennettu reilummat liikuntasalit, jotka ovat seurojen käytössä iltaisin ja viikonloppuisin.

Urheilutalo on yksi tärkeimmistä liikuntapaikoista kaupungissamme.

 - Urheilutalo on yksi tärkeimmistä liikuntapaikoista kaupungissamme. Tällä hetkellä ei ole päätöstä sen korjaamiseksi tai uuden rakentamiselle. Tämä johtuu taloudellisesta tilanteesta, sillä kaupungilla on paljon tarpeita esimerkiksi koulujen korjaamisen suhteen. Nykyinen urheilutalo ei kuitenkaan kauaa palvele, ja se on jopa Kokkolan vetovoiman kannalta merkittävä asia.


Arkiliikunta kunniaan

Vaikka kuntalaisten liikkumisen edistäminen tutkitusti on erittäin kustannustehokas tapa hoitaa ja ennaltaehkäistä monia sairauksia ja vaivoja, on säästöjä jouduttu hakemaan myös liikuntapaikkojen ylläpidosta. Vaihtoehtona ylläpidon lakkauttamiselle on lisätulojen kerääminen kustannusten katteeksi, ja tätä tullaankin kokeilemaan Santahaan hiihtoladulla tulevana talvena.

 - Santahaassa kokeillaan vapaaehtoista tykkilumilatumaksua, jotta jatkossakin pystyttäisiin ylläpitämään erittäin aktiivisessa käytössä olevaa palvelua, Nyqvist kertoo. 

Myös kevyenliikenteenväylät ovat oleelliset arkiliikuntaa ajatellen. 

Nyqvist nostaa esille rakennettujen liikuntapaikkojen lisäksi luonnon tuomat mahtavat liikuntamahdollisuudet. Myös kevyenliikenteenväylät ovat oleelliset arkiliikuntaa ajatellen. 

 - Kokkola on sopivan kokoinen kaupunki, joten täällä pystyy liikkumaan ja kulkemaan kävellen ja pyöräillen esimerkiksi työ- ja koulumatkat. Sen parempaa hyötyliikuntaa ei olekaan.


Liikuntapalveluita pyritään tarjoamaan monipuolisesti kaikille ikäryhmille – vauvasta vaariin. Oletko sinä tyytyväinen kaupungin tarjoamiin liikuntamahdollisuuksiin? Päättäjät haluavat kuulla mielipiteesi. Vastaa siis kyselyyn, joka löytyy täältä.