MAINOS

Kekrissä tarjolla herkkuja ja kynttiläkävelyä puutarhassa

Kokkolassa järjestetään 16.-17.9. uusi tapahtumaviikonloppu Suuri keskipohjalainen sadonkorjuujuhla - kekri. Tapahtuman pääpaikkana on keskustan tuntumassa sijaitseva historiallinen Kruununvoudintalo ja sen pihapiiri, joka koristellaan sadonkorjuuajalle perinteiseen tyyliin heinäpaaleilla, maitotonkilla ja auringonkukilla. Tapahtumaviikonloppu on kaikille avoin ja ilmainen.

- Ruoka ja vuoden sato näyttelevät suurta roolia kekritapahtumassa, mutta yhtä lailla myös yhteinen tekeminen ja juhliminen, Johanna Hylkilä kertoo tapahtuman taustasta.

Lauantain tapahtumapaikka Kruununvoudintalo juhlii tänä vuonna 350-vuotispäiviään. Talo pihapiireineen on jo itsessään nähtävyys perinnerakentamisesta ja vanhan ajan sisustamisesta kiinnostuneille.  Lauantaina tapahtuma-aika on Kruununvoudintalolla klo 10-16.


Kävijöille on tarjolla monenlaista itse tehtyä perinneruokaa, kuten lammasta, kalaa, kasviskeittoa ja kahvipöydän herkkuja.

- Laitamme pihalle pitkät pöydät ja tuomme väen yhteen nauttimaan hyvästä seurasta ja ruuasta ankeimman pimeän ajan keskellä, Kruununvoudintalon emäntä Auli Saukko kertoo.

Koko perheen tapahtuman ohjelma on suunniteltu perinteitä juhlistaen. Piiat käyskentelevät kruununvoudintalon pihalla, kruununvouti kertoo tarinoita menneistä ajoista, kävijät pääsevät seuraamaan työnäytöksiä ja kansanmusiikki soi.

Pihapiiriin tulee lampaita ja muita kotieläimiä lasten iloksi.


Myyntikojuja tulee useita, mutta paikalle ei oteta lakukauppiaita, vaan painotus on syksyn sadon ja lähituotteiden myynnissä.

Tullimäen siirtolapuutarha on upea alue, jossa on 85 palstaa.


Kynttiläkävelyä siirtolapuutarhassa

Sunnuntaina kekrijuhla vaihtaa paikkaa Tullimäen siirtolapuutarhaan, jossa pääsee tutustumaan muutamaan siirtolapuutarhamökkiin ja niiden piha-alueisiin sekä kiertämään illalla tunnelmallisen kynttiläkävelyreitin.

- Tähän aikaan luonto lähtee jo valmistautumaan talviunille ja palstoilla tehdään syksyn töitä. Meillä on yhteensä 85 palstaa ja yhteiset tilat, joten siirtolapuutarhassa on kovasti kaikille nähtävää, Tullimäen siirtolapuutarhayhdistyksen puheenjohtaja Ulla Nukarinen kertoo.

Tapahtumaviikonloppu on osa Suomi 100 – juhlavuotta, jota maa- ja kotitalousnaiset juhlivat Maistuva maaseutu – teemalla. Teemaan liittyviä muita kekritilaisuuksia järjestetään useissa kunnissa Keski-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistyksien toimesta.

Tapahtuman järjestäjinä ovat ProAgria Keski-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset, Kokkolan Energia, MTK Keski-Pohjanmaa, Kokkotyö-säätiö ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino. Mukana ohjelmatuotannossa ovat Kokkolan kotitalous- ja puutarhaseuran naiset, Keski-Pohjanmaan lammaskerho, Keski-Pohjanmaan Konservatorio, AjanKaiku ja Tullimäen siirtolapuutarhayhdistys.

Tule nauttimaan uudesta tapahtumaviikonlopusta!

Kruununvoudintalo löytyy Kokkolan keskustasta osoitteesta Kaarlelankatu 43.

Tullimäen siirtolapuutarha löytyy osoitteesta Rinnetie 1.