MAINOS

Hankkiudu eroon turhasta tavarasta


Onko kotisi täynnä turhia tavaroita? Ovatko kaapit ja laatikot yhtä tavaroiden sekamelskaa, etkä meinaa löytää etsimääsi? Viekö kodin siistinä pitäminen aivan liikaa aikaa ja energiaa?

Turhasta tavarasta luopuminen helpottaa arjen hallintaa ja vähentää stressiä. Tavarasta luopumisen jälkeen asunnossa on lisää tilaa ja aikaa kuluu vähemmän kodin järjestyksen ylläpitoon.

Jos huoneiden ja varastojen läpikäynti tuntuu liian työläältä, selkeän suunnitelman luominen helpottaa alkuun pääsemistä. 

Tee suunnitelma tavaroiden läpikäymiselle. Laadi tavoitteet ja aikaraja, jonka puitteissa projektin tulee olla valmis. Päätä, että siivoat esimerkiksi yhden komeron viikossa tai tyhjennät turhasta tavarasta yhden huoneen kuukaudessa. Voit myös päättää kierrättää tai hävittää sata tavaraa ennen joulua.

Kategorisoi läpikäytävät tavarat. Päätä, että ensimmäisenä hankkiudut eroon turhista vaatteista, astioista tai vaikka kosmetiikasta. Tavaroiden kategorisointi auttaa keskittymään yhteen asiaan kerrallaan, eikä urakka tunnu mahdottoman suurelta. Samalla se antaa mahdollisuuden järjestellä kotiin jäävät tavarat uuteen järkevämpään järjestykseen.

Luovu ensimmäiseksi tavaroista, joista sinun on helpointa luopua. Näin työsi nopeutuu ja pääset projektissasi hyvään alkuun. Kun olet käynyt läpi kaikki tavarat ja valinnut, mistä olet valmis luopumaan, aloita läpikäymiskierros uudelleen. Toisella kierroksella voi olla jo helpompaa luopua tavaroista, joita et raaskinut ensimmäisellä kierroksella luopua.

Ole rehellinen. Tavaroita läpikäydessäsi kysy itseltäsi kysymyksiä. Tarvitsenko tätä tavaraa todella? Omistanko jo samanlaisen esineen, jolla on sama käyttötarkoitus? Säilytänkö tavaraa vain tunnesyistä?

Varastossa pölyyntyvät tavarat voivat tuoda iloa jollekin toiselle. Myytävistä tavaroista saat kerättyä myös rahaa vaikka matkakassaan tai itsesi hemmotteluun.

KP24 Regionline on suosittu, helppokäyttöinen, yksityishenkilöille suunnattu ilmainen myyntipalsta ja nopea tapa laittaa ylimääräiset tavarat kiertoon. Alueellisen myyntipalstan avulla ostaja voi löytyä nurkan takaa ja isommatkin tavarat vaihtavat käsiä helposti.

Tee päivän ekoteko. Laita hyvä kiertämään jo tänään!

Tutustu: KP24 Regionline