MAINOS

Uudistuva Keskipohjanmaa-lehti herätti aitoa kiinnostusta

Kuusisataa annosta riisipuuroa menivät hetkessä Keskipohjanmaan avoimissa ovissa maanantaina Kokkolassa. Iltapäivän kävijöille oli tarjolla käristemakkaroita ja muuta kivaa. Kuva Päivi Savela


Keskipohjanmaa-lehden toimitus juhlisti 100-vuotissyntymäpäiväänsä ja avasi ovensa yleisölle maanantaina. Keskipohjanmaa-lehti on perustettu 4.12.1917, eli se on vain kaksi päivää itsenäistä Suomea vanhempi.

- Lukijat olivat aidosti kiinnostuneita Keskipohjanmaan uudistumisesta tabloid-kokoon. Moni pitää uudistusta jo odotettuna ja kaivattuna. Lukijat pitivät erittäin tärkeänä, että lehti säilyy jatkossakin kahteen osaan irrotettavissa - ja teknisesti juuri näin lehti toteutetaankin, Keskipohjanmaan toimituspäällikkö ja tabloid-projektin vetäjä Hannu Lehto lupaa.

Lehdon lisäksi myös päätoimittaja Kauko Palola oli tapahtumassa paikalla kertomassa tabloid-muutoksesta ja kuulemassa lukijoiden mielipiteitä.

Keskipohjanmaa uusiutuu täysin ystävänpäivänä 14.2.2018, kun lehden sivukoko muuttuu monen muun maakuntalehden tapaan tabloidiksi.

Tapahtumassa esiteltiin myös muuta konsernin laajaa toimintaa ja osallistujille tarjottiin opastettu kierros konsernin tiloissa. Keskipohjanmaan toimituspäällikkö Päivi Savela ja toimittaja Anne Saarikettu kertoivat opastetun kierroksen aikana, miten lehti valmistuu aina juttuidean keksimisestä valmiiseen, painettuun lehteen asti. Tapahtumassa oli mahdollista tutustua Keskipohjanmaa-lehden uutisiin jokaiselta vuosikymmeneltä.

Kaiken kaikkiaan avoimet ovet oli onnistunut tapahtuma.

- Väkeä on ollut ilahduttavan paljon liikkeellä. Riisipuuroa oli satoja litroja, mutta se loppui jo parissa tunnissa, Lehto kertoo.

Kahvila Kulmassa on juhlapäivän jälkeen yhä esillä valokuvia menneiltä vuosilta. Näyttelyn ovat koostaneet Keskipohjanmaan kuvaajat.