MAINOS

Tabloid palvelee lukijaansa

Keskipohjanmaa juhlisti 100-vuotissyntymäpäiväänsä 4.12. viimeisen kerran alkuperäisessä sivukoossaan. 

Keskipohjanmaa-lehden seuraavan sadan vuoden taival alkaa lehden kokonaisvaltaisella uudistumisella ystävänpäivänä 14.2.2018, jolloin lehden sivukoko muuttuu monen muun maakuntalehden tapaan tabloidiksi.

- Halusimme juhlistaa lehden satavuotista taivalta vielä sen alkuperäisessä sivukoossa, toteaa Keskipohjanmaa-lehden toimituspäällikkö ja tabloid-projektin vetäjä Hannu Lehto.

Keskipohjanmaan tabloid-muutoksen perässä tulevat Ilkka ja Pohjalainen, jotka muuttavat lehtensä tabloidiksi noin kuukauden kuluttua Keskipohjanmaan uudistumisesta. Turun Sanomat ja Maaseudun Tulevaisuus jäävät vanhaan sivukokoon. 

- Konsernimme lehdistä keskiviikon Kalajokilaakso pysyy broadsheet-sivukoossa, Lehto mainitsee.


Tabloid luo uusia mahdollisuuksia

Keskipohjanmaa-lehden muuttuminen tabloid-muotoon tulee palvelemaan niin lehteä, kuin lukijaansakin.

- Tabloid-lehti on helpommin käsiteltävä. Se mahdollistaa lehden lukemisen näppärästi pienemmissäkin tiloissa. Lisäksi tabloid-lehti sopii paremmin näköislehtenä luettavaksi puhelimen ja tablet-tietokoneen näytöltä, Hannu Lehto opastaa.

Muun muassa Helsingin Sanomien ja Aamulehden sivukoon muuttumisen myötä osa valtakunnallisista ilmoittaja-asiakkaista teettääkin materiaaleja ensisijaisesti tabloid-kokoon.  

- Muutos helpottaa valtakunnallisten ilmoittelijoiden mahdollisuuksia näkyä sivuillamme, Lehto toteaa.


Tabloidia diginä ja paperilehtenä

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n markkinointipäällikkö Lea Mattila lupaa, että Keskipohjanmaa-lehden muuttuminen tabloidiksi ei tule vähentämään lehden lukijoille tarjottavia palveluita ja tuotteita.

- Keskipohjanmaa+ tulee kuulumaan edelleen kestotilaajien tilaukseen, jolloin lukijoilla on mahdollisuus lukea koko Keskipohjanmaan sisältö parhaimmillaan jo printtilehden ilmestymistä edeltävänä iltana. Luettavissa ovat lisäksi uusimmat sähkeuutiset ja Kepari-viikkoliite kaikilla päätelaitteilla.

Uutena tuotteena 2.1.2018 alkaen Keskipohjanmaa tarjoaa lukijoilleen mahdollisuuden tilata lehden seitsemänä päivänä viikosta digissä näköislehtenä ja jatkuvasti päivittyvinä Tilaaja+ -juttuina. Viikonloppuisin lukija saa lehden kotiinsa myös paperiversiona.

- Lehti on tilattavissa myös pelkkänä diginä, jolloin sen voi lukea missä ja milloin vain, Mattila muistuttaa.


Tabloid syntyy lukijoiden toiveista

Tabloid-muutoksessa lukijoilta saadut palautteet ja toiveet ovat olleet keskeisessä roolissa lehden sisällön suunnittelussa. 

Lukijoilta saatujen palautteiden perusteella tabloid-muutoksessa on askarruttanut lehden jakaminen kahteen osaan. Lehto lupaa, että lehden kaksiosaisuus tulee säilymään jatkossakin. 

- Erilaisten teemojen ja etenkin juhlaviikonloppujen kohdalla lehti on jaettavissa useampaankin osaan, hän lisää.

Paikallisille uutisille lukijat ovat toivoneet entistä enemmän näkyvyyttä. Keskipohjanmaa lupaakin jatkossa käyttää aiempaa enemmän lehden kokonaissivualasta paikallisille asioille. Lukijoilta pyydettiin myös palautetta ja toiveita lehdessä olevien sarjakuvien suhteen. 

- Lukijapalautteen perusteella otamme Kamala Luonto -sarjakuvan täysin uutena lehden palstoille, Lehto kertoo.

Lukijoilta saadut palautteet ja toiveet tulevat jatkossakin määrittelemään Keskipohjanmaa-lehden sisällön kehitystä.

- Haluamme aidosti tehdä sellaista lehteä, missä on mahdollisimman monelle lukijalle paljon kiinnostavaa luettavaa, Lehto painottaa. 


Entäpä millaiset tulevaisuuden näkymät ovat Keskipohjanmaa-lehden seuraavalle 100-vuotistaipaleelle?

- Tabloid säilyy varmasti vuosia peruslehden sivukokona, mutta sen rinnalle tulee niin journalistisesti kuin kaupallisestikin toteutettuja uusia sivukokoja. Esimerkiksi Aamulehti on kokeillut jo testata ihan minikoon liitteitä, esimerkiksi olympialaisten teemalla ja tehtävävihkosena, Lehto uumoilee.


Aiemmin tehty tabloid-mallilehti on yhä luettavissa nettiversiona osoitteessa www.kp24.fi/mallitabloid
Toiveita tulevien lehtien suhteen voit edelleen lähettää sähköpostilla osoitteeseen: hannu.lehto@kpk.fi