MAINOS

Uudet tilat järjestyivät sukkelasti Nivalan Teollisuuskylään


Kun tuotantotiloissa seinät tulevat vastaan, tarjoaa Nivalan Teollisuuskylä toiminnalle uudet puitteet sukkelasti.

Nivalan Teollisuuskylässä vuodesta 2001 toimineen LaserComp Oy:n toiminta on ollut nousujohdanteista. Alihankintayritys on erikoistunut laserleikkaukseen, plasma- ja polttoleikkaukseen, särmäykseen ja hitsauskokoonpanoihin. Heille sijoittuminen Nivalaan on luontevaa, sillä ympärillä on valmis metalliteollisuuden osaajista koostuva verkosto.

- Teollisuuskylä on hyvä toimintaympäristö, koska tässä on paljon muitakin yrityksiä ja yhteistyötä tehdään paljon puolin ja toisin. Me esimerkiksi ostamme alueelta koneistus- ja pinnoituspalveluita muilta firmoilta ja myymme omaa osaamistamme muille, kertoo LaserComp Oy:n toimitusjohtaja Saku Törmälehto.

Kun uusia tiloja tarvitaan, niitä tarjotaan hyvin nopeasti.

Törmälehto on ollut erittäin tyytyväinen Teollisuuskylän antamaan apuun kasvun tukemisessa. Kun uusia tiloja tarvitaan, niitä tarjotaan hyvin nopeasti. Teollisuuskylän sisällä yritys on muuttanut useampaan kertaan suurempiin tiloihin sitä mukaa kun seinät ovat tulleet vanhoissa tiloissa vastaan.

- Uudet tilat ovat järjestyneet aina kivuttomasti. Kun otetaan puheeksi, että tilaa tarvitaan, niin siihen kyllä nopeasti reagoidaan ja tullaan heti esittelemään vaihtoehtoja.

Nivalan Teollisuuskylä Oy:n yrityksille tarjoamat tilat ja palvelut herättävät positiivista kehityksen nälkää koko seudulla. Myös LaserComp on jälleen muuttamassa Teollisuuskylässä uusiin 3500 m2 tiloihin. Yritys on investoinut uuteen laserlinjastoon, joka olisi yksinään haukannut kolmasosan vanhoista tiloista.

- Nykyistä uutta tilaa etsiessämme kartoitimme ensin vapautumassa olevia vaihtoehtoja, mutta kattokorkeus ei riittänyt uudelle linjastollemme. Niinpä päätettiin rakentaa kokonaan uusi, Törmälehto kertoo.

Uusi moderni laserlinjasto ei ole mikä tahansa, vaan ainutlaatuinen koko Pohjoismaissa.

Uusi moderni laserlinjasto ei ole mikä tahansa, vaan ainutlaatuinen koko Pohjoismaissa. Se on uusinta automatisoitua tekniikkaa, joka mahdollistaa tuotannon tehostamisen huomattavasti. Investoinnin myötä yritys pystyy leikkaamaan myös 2000 x 4000 mm kokoisia metallilevyarkkeja. Automatisoitu metallileikkeiden purku ja lajittelu puolestaan varmistavat nopeat läpimenoajat.

Uusien tilojen rakentaminen alkoi loppuvuodesta 2017 ja ne valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä. Uuden laserlinjaston asentaminen alkaa kuitenkin heti vapun jälkeen, sillä siinä arvioidaan kestävän jopa 10 viikkoa.

Tulevaisuudessa LaserComp tähtää vahvemmin myös kansainvälisille markkinoille. Uusien tilojen ja laiteinvestoinnin lisäksi yrityksellä on käynnissä myös uusien osaajien rekrytointeja. Eikä kasvun odoteta päättyvän tähänkään.

- Sanotaanko, että 5 vuoden sisään tavoitteena kolminkertaistaa tuotantoa.


Nivalan Teollisuuskylä tarjoaa toiminnallesi seinien ja kattojen lisäksi metallialan osaajien verkoston!
Tutustu tarjontaan: www.nivalanteollisuuskyla.fi