MAINOS

Vuoden yrittäjän elämäntehtävä on onnettomuuksien ehkäiseminen

MAINOS Kokkolan yrittäjät ja Kokkolan kaupunki ovat valinneet vuoden 2018 yrittäjäksi Pertti Salon ja SK Protect Oy:n. SK Protect Oy on kotimainen yritysturvallisuuden asiantuntija, joka auttaa erikokoisia yrityksiä kokonaisvaltaisesti turvallisuuden- ja riskienhallinnassa.

SK Protect Oy:n kasvu maan johtavaksi toimijaksi toimintakentällään on ollut hallittua ja määrätietoista. Kiitosta saa myös SK Protect Oy:n vahva kehittämisote: kolmasosa noin kahden miljoonan liikevaihdosta menee toiminnan kehittämiseen ja yritys on ollut mukana useissa kehittämishankkeissa ja Tekes-projekteissa.

- Tunnustus lämmittää sydäntä ja arvostan sitä kovasti. Aikaisempina vuosina palkinto on jaettu erittäin merkittäville yrityksille. On hienoa, että pääsimme siihen samaan joukkoon mukaan, kertoo toimitusjohtaja Pertti Salo.

Pelastustehtävistä estämään onnettomuuksia

Salo aloitti työuransa viranomaispuolelta. Hän työskenteli kaksikymmentä vuotta Kokkolan Pelastuslaitoksella useissa eri tehtävissä, niin palomiehenä, sairaankuljettajana, esimiestehtävissä kuin kouluttajana.

Työskennellessään laitoksen riskienhallintaosaston päällikkönä vastaten palotarkastuksista ja rakennuslupamenettelyistä hänellä vahvistui käsitys, että hänen elämäntehtävä on olla auttamassa yrityksiä ennaltaehkäisevässä työssä.

- Asiakas sanoi, että minun pitää olla estämässä onnettomuuksia, eikä korjaamassa jälkiä, Salo muistelee.

Pelastuslaitokselta hän siirtyi auttamaan yrityksiä turvallisuusasioiden hallinnassa Pohjanmaan paloturvallisuuskonsultteihin. Tehdessään pelastussuunnitelmia ja pitäessään koulutuksia ympäri Suomen Salo oivalsi, että pitäisi olla jokin fiksumpi tapa hoitaa turvallisuusasioita. Sellainen, jolla saataisiin vahingot estettyä.

Tämä oivallus johti PRO24 -järjestelmän kehittämiseen ja yrityksen nimi muuttui SK Protect Oy:ksi vuonna 2008. PRO24 on markkinoiden monipuolisin turvallisuuden-, laadun- ja ympäristöjärjestelmien toiminnanohjausjärjestelmä, joka sisältää laajan valikoiman helppokäyttöisiä turvallisuuden työkaluja yhdeksi kokonaisuudeksi koottuna.

Yrittämistä vahvalla kehittämisotteella

SK Protect Oy työllistää tänä päivänä 18 vakituista ja kymmenkunta sivutoimista asiantuntijaa. Yrityksellä on vahva kehittämisote: kolmasosa noin kahden miljoonan liikevaihdosta menee toiminnan kehittämiseen ja yritys on ollut mukana useissa kehittämishankkeissa ja Tekes-projekteissa.

SK Protect Oy:llä on toimipisteet Kokkolan lisäksi Helsingissä, Pietarsaaressa ja Tampereella, mutta asiakkaita löytyy aina Suomen käsivarresta Helsinkiin ja länsirannikolta Itä-Suomeen. Yrityksen PRO24 -järjestelmä on tänä päivänä aktiivisessa käytössä jo noin 250 organisaatiossa; vuoden aikana käyntikertoja järjestelmässä on yli puolitoistamiljoonaa.

Yritys on kerännyt tunnustusta ennenkin. Vuonna 2011 SK Protect Oy pokkasi tasavallan presidentin myöntämän INNOSUOMI 2011 -palkinnon ja vuonna 2016 oli vuorossa Kauppakamarin myöntämä Digiloikkapalkinto.

Kun palkinto tulee yrittäjältä toiselle, on se Salon mielestä aina kova juttu.

- Olen työurani aloittanut viranomaispuolelta, mutta jo pelastusopistossa ollessani ilmeni se, että olen myynti- ja yrittäjähenkinen. Ehkä se on verenperintönä kulkenut mukana aina. Arvostukseni muita yrittäjiä kohtaan nostaa tämän palkinnon arvoa merkittävästi. Tunnustus on merkittävä myös koko SK Protect Oy:n henkilökunnalle ja kiitos kuuluu myös kaikille työntekijöillemme.

 

Tutustu Vuoden Yrittäjään videolla: