MAINOS

Tiesitkö? Näin säästät satasia pienellä vaivalla

MAINOS

Kolme asiaa, jotka olet ehkä jättänyt tekemättä, mutta todennäköisesti teet pian ja säästät satasia lähes huomaamatta. 

Tiesitkö, että joka neljännellä suomalaisella on vähintään yksi kulutusluotto? Tai tiesitkö, että yli puolet kulutusluottoa harkitsevista henkilöistä ei aio kilpailuttaa kulutusluottoa ennen sen ottamista. Entä tiesitkö, että kulutusluottojen koroissa on jopa kymmenien prosenttien eroja?

Listasimme tyypillisimmät asiat, jonka vuoksi useat suomalaiset maksavat lainoistaan aivan turhaan satoja euroja vuodessa pankeille ja rahoituslaitoksille.

 

Kerran valittu laina – aina hyvä laina?

Me suomalaiset olemme usein laiskoja kilpailuttamaan olemassa olevia sopimuksia. Jos sinulla on yli puoli vuotta vanha lainasopimus, se kannattaa kilpailuttaa. Sortter kertoo lainojen korkojen olleen kevään aikana laskussa ja satasien säästö voi tulla maksamalla nykyinen laina pois uudella halvemmalla lainalla. Lainojen kilpailuttaminen Sortterin kautta on ilmaista, eikä lainan ottamiseen tarvitse sitoutua, mikäli edullisempaa lainaa ei löytyisikään. 

Lainojen vertailu

Finanssiala ry:n tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista ei aio vertailla kulutusluottoa ennen sen ottamista, mutta kuitenkin useimmat pankit hinnoittelevat lainat henkilökohtaisten riskiarvion perusteella. Tämä tarkoittaa sitä, ettei edullisin pankki yhdelle lainanhakijalle ole läheskään varmasti edullisin toiselle. Lainamarkkinoilla käydään tällä hetkellä aggressiivista kilpailua asiakkaista, jonka vuoksi osa pankeista polkee lainojen hintoja. Jos olet aikeissa ottaa lainaa, voit säästää muutaman minuutin vievällä lainojen vertailulla satasia lähes huomaamatta.

Harkitsematon lainanotto

Kiireessä voi syntyä huonoja päätöksiä. Lainan ottaminen on lähes aina vuosien mittainen maksusitoumus. Jo prosentin ero lainan korossa tarkoittaa helposti satoja euroja turhaa rahanmenoa. Sortter neuvookin välttämään harkitsematonta lainanottoa ja vertaamaan lainat huolella ennen päätöksen tekoa.

 

Sortter on suomalainen lainojen vertailupalvelu, joka vertaa pankkien lainatarjoukset puolestasi – aivan kuten hotellien vertailusivut vertaavat hotelleja. Sortter etsii parhaiten asiakkaan toiveita vastaavat lainatarjoukset maksutta ja järjestää ne automaattisesti halvimmasta kalleimpaan. Sopivan lainan löytyessä, myös lainan nostaminen käy vaivattomasti Sortterin kautta.

Voit kilpailuttaa lainat Sortterin avulla täällä.

Lähteet: Finanssiala ry, Sortter.fi