MAINOS

XC60 selvä suosikki Volvon mallistossa - Tässä perusteluja menestymiseen

MAINOS -

 Volvon XC60-mallistosta on muodostunut suomalaisten ja myös keskipohjalaisten suosikki muutaman viime vuoden aikana. Automaan myyntipäällikkö Mats Finellin mukaan XC60 kiinnostaa muun muassa tilojensa ja ns. citymaasturi-tyylin ansiosta.

-    Kokonsa puolesta autoon on helppo mennä sisään ja tulla ulos, mutta koosta huolimatta auto on hyvin ketterä erilaisissa liikennetilanteissa, Finell kuvaa.

Volvo on ottanut viime aikoina isoja askelia moottoriteknologiassa. XC60:tä saa tällä hetkellä sekä ladattavana hybridinä että ns. kevythybridinä, missä sähkömoottori toimii täysin huomiotta diesel- tai bensiinimoottorin tukena. Kaikissa malleissa on 8-portainen Geartronic-automaattivaihteisto ja neliveto.Ladattavan XC60-hybridin kulutus on vain 2,3 – 2,9 l/100 km (WLTP). Pelkästään sähköllä kuljettava matka on olosuhteista riippuen jopa noin 50 km.
Ladattavia hybridejä tehdessä Volvo ei ole millään tavalla nipistänyt mallien tehoista, pikemminkin päinvastoin. Ladattavan XC60:n kiihtyvyys nollasta sataan on jopa 390 hevosvoiman myötä vain 5,9 sekuntia. Kevythybridien hevosvoimat vaihtelevat 197 ja 250 välillä.  (Tarkemmin teknisiä tietoja >>>)

XC60 kattaa luonnollisesti Volvon uusimman teknologian: Turvallisuuden osalta esimerkiksi City Safety tarkkailee automaattisesti liikennettä ja varoittaa kuljettajaa äänimerkein, jarrupolkimen värähtelyin tai jopa jarruttaa automaattisesti onnettomuuden uhatessa.  (Tarkemmin malliston ominaisuuksista >>>)

Auton eräänlainen sydän on peräti 9-tuumainen keskikonsolissa oleva kosketusnäyttö, minkä kautta voi ohjata hyvin erilaisia toimintoja.

Tässä monitoiminäytössä näkyy kuvaa peruutettaessa pysäköintiruutuun.


Näytön virtuaalipainikkeet ovat dynaamisia: kun niitä tarvitaan, niiden koko suurenee ja ne ovat näytön alaosassa helposti löydettävissä ja käytettävissä.

Esimerkiksi navigointiin liittyvät karttanäkymät saa näkyviin myös perinteisen mittariston keskelle, ja lisäturvallisuutta luo sekin, että nopeuden näkee heijastuksena tuulilasin alareunasta ilman, että tarvitsee siirtää katsetta kauaksi tiestä.

XC60 on aidosti tilava auto. Niin etupenkeillä kuin takapenkilläkin mahtuu helposti istumaan isokin ihminen. Volvon perinteikkään laadukkuuden aistii myös sisutusmateriaaleista.


Volvo on Suomen rekisteröintitilaston neljänneksi suosituin automerkki. Finellin mukaan alkuvuoden aikana uusista rekisteröidyistä XC60:sta noin puolet oli ladattavia hybridejä ja hybridien osuus kasvaa jatkuvasti.

-    XC60:n asiakaskunnassa on hyvin erilaisia ihmisiä. Osa haluaa ajaa mahdollisimman taloudellisesti, ja lataa autoa ahkerasti. Toiset taasen arvostavat enemmän auton tehoja, Finell tietää.

Lataustavasta riippuen ladattavan XC60:n akut latautuvat tyhjästä täyteen 3,5-6,5 tunnissa. Auto käyttää ajon aikana automaattisesti sähkö- ja polttomoottoria niin, että taloudellisuus toteutuu mahdollisimman hyvin. Parhaimmillaanhan auton polttoainekulutus on vain murto-osa perinteisen vain polttomoottorin omaavan auton kulutuksesta.

XC60-mallin hintoja:

XC60 B4 AWD D-MHEV momentum aut  57711,31 e
XC60 T6 TwE AWD Inscription aut  63079,62 e
XC60 T8 TwE AWD  Inscription aut 70632,54 e
Katso laajemmin hinnoittelu >>>

Kokkolan seudulla Volvot myy Automaa >>>