MAINOS

4 asiaa, jotka vaikuttavat kulutusluottojen korkoihin

MAINOS -

Moni pyrkii samaan lainatarjouksen mahdollisimman pienellä korolla. Pieni korko ei kuitenkaan tarkoita, että lainatarjous olisi halvin. Lainavertailupalvelu Sortter listasi tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon kulutusluottojen koroista.

Kulutusluottojen korkojen osuuksiin vaikuttaa moni asia aina hakijan elämäntilanteesta ajankohtaan, jolloin lainaa haetaan. Ota kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin vinkit talteen asioista, jotka vaikuttavat kulutusluottojen korkoihin, ja säästä kilpailuttamalla jopa 1 038 euroa.

1.  Korot elävät kuukausitasolla

Luottojen korot vaihtelevat todella paljon, ja isoa heilahtelua voi tapahtua jopa kuukausitasolla. Korkotason vaihtelu on hyvä ottaa huomioon kulutusluottoa haettaessa. Korkotaso voi olla jo täysin eri vuoden päästä – suuntaan tai toiseen.

Koron suuruuteen voi vaikuttaa esimerkiksi lainanhakijan elämäntilanne, joka liittyy suoraan luotonantajan ottamaan riskiin ja asiakkaan maksukyvyn arvioitiin.

Tällä hetkellä kulutusluottojen korot liikkuvat noin 4–10 prosentin välillä. Nimelliskorot voivat suurimmillaan kuitenkin 20 prosenttia.

2.  Pienin korko ei ole välttämättä halvin laina

Moni kulutusluottoa hakeva vertailee lainatarjouksia juuri korkojen perusteella. Pienin nimelliskorko ei kuitenkaan kerro kaikkia lainaan kohdistuvia kuluja.

Luoton ainoa kulu ei ole korko, vaan siihen kohdistuu myös erilaisia muita maksuja. Koron lisäksi luotosta voidaan periä esimerkiksi erisuuruisia avausmaksuja, käsittelymaksuja, kuukausimaksuja, tilinhoitomaksuja ja laskutuspalkkioita.

Siksi nimelliskoron sijaan kannattaa vertailla lainatarjouksia todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko sisältää koron ja kaikki lainaan liittyvät kulut, jolloin tiedät kuinka paljon laina todellisuudessa sinulle maksaa.

3.  Edullisempi laina rinnakkaishakijan kanssa

Tiesitkö, että voit saada edullisemman lainatarjouksen, jos haet lainaa toisen henkilön kanssa? Lainan rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso.

Kun kulutusluotolla on kaksi takaisinmaksajaa, laskee lainanantaja riskiarviotaan, mikä mahdollistaa lainan myöntämisen edullisimmilla ehdoilla. Näin molemmat hakijat ovat yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta.

Jos lainaa haetaan yhdessä, voi korko olla matalampi, koska luotonmyöntäjällä on enemmän vakuutta siitä, että se saa rahansa takaisin.

4.  Kilpailutuksen säästö on jopa 1 038 euroa

Ensimmäinen saamasi lainatarjous ei ole välttämättä paras. Jos olet hakemassa kulutusluottoa, se kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa. Kilpailutuksen avulla voit säästää huomattavia summia rahaa.

Esimerkiksi Sortterin kautta tehty kilpailutus tuo tyypillisesti asiakkaalle 1 038 euron säästöt vuonna 2021. Vertailussa otettiin huomioon asiakkaiden saamien lainatarjousten edullisin ja kallein lainatarjousta, kun lainasumma oli 8 000–10 000 euroa.

Kilpailutus on pieni vaiva, mutta säästöt voivat olla huomattavia. Kilpailutuksen voi tehdä itse tai käyttämällä suomalaisen Sortterin maksutonta vertailupalvelua.

Kilpailuta kulutusluottosi Sortterin palvelussa nyt.