MAINOS

Retkibussilla helposti Keski-Pohjanmaan luontoon

MAINOS -


RETKIBUSSI on helppo, edullinen ja joustava tapa päästä tutustumaan Keski-Pohjanmaan ainutlaatuiseen luontoon.
Matka taittuu mukavasti isolla, ilmastoidulla bussilla. Voit hyödyntää Retkibussia myös pyöräilemällä kohteeseen ja huristelemalla bussilla takaisin.
Aikataulut mahdollistavat eripituiset perilläolot muutamasta tunnista useampaan päivään.
Ja retki se on ostosretkikin – voit myös hypätä bussiin reitin varrelta ja tulla Kokkolaan nauttimaan kaupungin erinomaisista shoppailumahdollisuuksista. Samalla voit ihastella kansallista kaupunkipuistoa ja muita nähtävyyksiä.


Laajalahti - Kokkolan suosituin ulkoilualue


LAAJALAHTI Kokkolan suosituimmalla ulkoilualueella voit nauttia kehutusta frisbeegolfradasta, uimarannasta sekä loistavista retkeilymahdollisuuksista. Laajalahden 3,5 km:n pituinen luontopolku kulkee läpi upean kangasmetsän, rantalehdon ja merenrantaruovikon. Luontopolun varrelta löytyy muun muassa lintutorni, -piilo sekä nuotiopaikka.


Öjan kalastajakylä - Historiallista saaristolaistunnelmaa


ÖJAN KALASTAJAKYLÄ Öjan kalastajakylässä aistit aitoa saaristotunnelmaa. Kylästä löytyy muun muassa viihtyisä laiturikahvila, ravintola, uimaranta ja vierassatama. Kalastajakylästä lähtee 22 km:n pituinen Öjan saaristopolku, jota voi kulkea eripituisia matkoja. Maisemat vaihtelevat merellisistä tunnelmista metsätaipaleisiin ja rakkakivikoihin.

Öjan kalastajakylästä tarkemmin >>


Ohtakari - Euroopan pisin yhtenäinen luonnonmuovaama hiekkaranta


OHTAKARI Ohtakarin hiekkadyynien maisemaa hallitsee aava meri, idyllinen Ohtakarin kalastajakylä sekä Euroopan pisin yhtenäinen, luonnonmuovaama hiekkaranta. Yli 15 km:n pituinen ranta tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden uimiseen ja dyyniluonnon tarkkailuun. Alueen luontopolkuverkosto on monipuolinen. Lyhyet Dyyni- ja Vatungin luontopolut ovat osa pidempää Karipolkua, jonka varrella on muun muassa kaksi laavua ja lintutorni. Ohtakarin lyhyen, saarta esittelevän luontopolun varrelta löytyy laaja ”pirunpelto”.

Laajemmin Ohtakarin alueesta >>


Salamajärven kansallispuisto - 60 km merkittyjä polkuja tarjoaa unohtumattomia eräkokemuksia


SALAMAJÄRVEN KANSALLISPUISTO Salamajärven kansallispuiston kivikkoiset kankaat, laajat suot ja monipuoliset reitit tarjoavat unohtumattomia eräkokemuksia. Alueella on yhteensä 60 km merkittyjä polkuja, joiden varrella onnekas retkeilijä voi kohdata vaikkapa metsäpeuran.

Tarkemmin Salamajärven kansallispuistosta >>


Kaustinen - Kulttuuriperintöä kerrakseen

ELÄVÄÄ KULTTUURIPERINTÖÄ Kaustinen merkitsee kansanmusiikkia ja kansamusiikki Kaustista. Tutustu laajaan kulttuuritarjontaan ja perinteikkääseen kaustislaiseen kansanparannukseen.

Tutustu retkibussi Keski-Pohjanmaan aikatauluihin ja tee varaus  www.visitkeskipohjanmaa.fi

Suosittelemme varaamaan liput etukäteen. Mikäli otat mukaasi polkupyörän, mainitsethan asiasta varauksen yhteydessä.