MAINOS

Avoin sinulle Chydeniuksessa: Satoja kursseja, avoimen väyliä, opintoja kaikista Jyväskylän yliopiston tiedekunnista

MAINOS -

Avoin yliopisto mahdollistaa yliopisto-opiskelun ja osaamisen päivittämisen joustavasti vaikkapa työn ohella. Monelle avoin yliopisto on reitti tutkinto-opintoihin. Jos haaveilet opiskelupaikasta Jyväskylän yliopistossa, huomaa mahdollisuus maksuhyvitykseen avoimen väylän opintomaksuista heille, joilla ei ole vielä korkeakoulututkintoa.  

”Avoin yliopisto on oikea paikka kaikille, jotka haluavat tietää. Se mahdollistaa tutkittuun tietoon pohjautuvat opinnot ilman pohjakoulutusvaatimuksia tai pääsykokeita. Nyt Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa on tarjolla koko Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston laaja tarjonta”, sanoo yliopistokeskuksen johtaja Marko Aittola

 Jyväskylän yliopiston avoin yliopiston ja Kokkolan yliopistokeskuksen avoimen yliopiston yhdistyminen toi noin 50 oppiaineen tarjonnan ja monitieteiset opintokokonaisuudet myös yliopistokeskukseen. Esimerkiksi keväällä avattu kauppakorkeakoulun johdolla kehitetty Henkilöstötyö ja johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -opintokokonaisuus on herättänyt laajaa kiinnostusta.

”Yliopistokeskuksessa erityisesti kasvatustieteiden alan opinnot sekä sosiaalityön, psykologian informaatioteknologian avoimet opinnot ovat olleet hyvin suosittuja. Ne tarjoavat väyliä myös opintojen jatkamiseen. Nyt oppiainevalikoimamme laajentui valtavasti”, kertoo avoimen yliopiston koulutuspäällikkö Sari Lehto.

Väylä tutkintokoulutukseen: Maksuhyvitystä ilman korkeakoulututkintoa oleville

JYU avoimessa yliopistossa valtaosa opinnoista opiskellaan verkon välityksellä. Voit opiskella laajoja kokonaisuuksia tai yksittäisiä kursseja tarpeesi mukaan, rytmittäen opiskelun omaan arkeesi. Suuressa osassa kursseista voit valita tavan, jolla kurssin suoritat. Opintojen hinta on 15 euroa opintopisteeltä. Tarjolla on myös kaikille maksuttomia kursseja.

Tutustu kaikille maksuttomiin opintoihin JYU avoimessa.

”Esimerkiksi uutuuskurssi Planetaarinen hyvinvointi tuo tärkeää tietoa ilmastonmuutoksesta ja ympäristön monimuotoisuudesta kaikkien ulottuville maksutta. Tähän tietoon kannattaa tarttua”, Aittola vinkkaa.

Avoin yliopisto tarjoaa kädenojennuksen heille, joilla ei ole vielä korkeakoulututkintoa tai opiskelupaikkaa. Lukuvuonna 2021-22 väyläopinnoista voi saada 25 opintopisteen osalta maksuhyvityksen.

Avoimen väylä on yksi tie yliopistotutkintoon. Väyläopinnot on valtaosassa hakukohteista mahdollista opiskella esimerkiksi välivuoden aikana, ja ne hyväksiluetaan osaksi tutkintoa. Jyväskylän yliopistossa avoimen väyliä on kaikkiin kuuteen tiedekuntaan - kaikkiaan sen kautta tutkinto-opiskelupaikan saa vuosittain noin 300 opiskelijaa.

Lue lisää avoimen väylän maksuhyvityksestä.

Ohjausta ja palvelua paikallisesti yliopistokeskus Chydeniuksessa

Avoimen yliopiston lähiopetusta on tarjolla Pohjanmaalla Yliopistokeskus Chydeniuksessa ja yhteistyöoppilaitoksissa, mutta myös Jyväskylässä ja Helsingissä. Tuttu henkilökunta tukee, ohjaa ja opettaa jatkossakin. Esimerkiksi itselle sopivimpien opintojen valinnassa apuna on yliopistonopettaja ja opintoneuvoja Sanna Anttonen:

”Minuun voi ottaa yhteyttä opiskelun kaikissa vaiheissa, vaikka jo opintoja harkitessa. Ohjaan sopivan opintopolun suunnittelussa, tutkintotavoitteisessa opiskelussa ja ammatillisen osaamisen kehittämisessä”.

Moni opiskelija on löytänyt avoimen kautta väylän yliopistotutkintoon tai uudelle uralle. Myös työn, perheen ja opiskelun yhteensovittamiseen haetaan tukea opintoneuvojalta.

”Nykyisin suurin osa ohjauksista hoituu verkon kautta, mutta ohjausajan voi varata myös paikan päälle. Olemme täällä opiskelijaa varten, joten meitä kannattaa lähestyä hyvin matalalla kynnyksellä”, Sanna Anttonen sanoo.

Lisätietoja: 

Tutustu JYU avoimeen yliopistoon (video) >>

Avoimen yliopiston opintotarjonta >>

Tavoitteena tutkinto - tietoa tutkintotavoitteisesta opiskelusta JYU avoimessa yliopistossa >>