MAINOS

Osakesäästötilillä kaikki hyöty korkoa korolle -ilmiöstä

MAINOS -


Toivotko, että voisit sijoittaa osinkoja heti uudelleen tai mahdollisia myyntivoittoja toisten yhtiöiden osakkeisiin ilman, että tuotto kirjautuu heti veronalaiseksi tuloksi?

Osakesäästötilillä voit sijoittaa varoja uudelleen ilman välittömiä veroseuraamuksia. Osuuspankin asiakkaana voit avata osakesäästötilin virallisesti nyt 29. lokakuuta alkaen.

- Osakesäästötili on herättänyt asiakkaissamme alusta saakka kovasti kiinnostusta ja siksi olen hyvin onnellinen siitä, että meillä on nyt mahdollisuus tarjota tämä tuote, sijoitusasiantuntija Raija Koto OP Keski-Pohjanmaasta kertoo.

- Tämä malli sopii etenkin pitkäaikaiselle sijoittajalle, jonka ei tarvitse nostaa sijoituksia vuosiin ja joka haluaa käyttää korkoa korolle -ilmiötä maksimaalisesti. Ja myös sijoittajille, jotka myyvät ja ostavat ahkerasti, tästä mallista on verotuksellista hyötyä vuosien aikana, sijoitusjohtaja Joni Huhtala jatkaa.

Myyntivoittojen lisäksi myös osingot ja korot ovat osakesäästötilin sisällä verovapaita ja voit sijoittaa ne uudestaan tilin sisällä ilman, että maksat välissä veroa. Kertyneestä tuotosta tulevat verot tulevat maksettavaksi vasta siinä vaiheessa, kun nostat osakesäästötililtä varoja muualle.


- Olen huomannut, että vastuulliset sijoitustuotteet kiinnostavat asiakkaitamme entistä enemmän. Tämä näkyy myös siinä, että vuoden alusta suosituin rahastomme on ollut OP-Ilmasto, sijoitusasiantuntija Raija Koto sanoo.


OP:n osakesäästötilille voit sijoittaa alkuvaiheessa Nasdaq Helsinki -pörssissä tai First North Suomi -markkinapaikalla listattujen suomalaisten yhtiöiden osakkeita.

- Käytännössä ainakin nyt alkuvaiheessa sijoituksia kannattaa pitää aina kohteesta riippuen perinteisellä arvo-osuustilillä sekä osakesäästötilillä. Eli kannattaa ottaa paras hyötyä irti kummankin tilin ominaisuuksista, Huhtala neuvoo.

Hänen mukaansa osakesäästötiliä kannattaa käyttää esimerkiksi opiskelijoiden, koska sinne kertyneet osingot eivät vaikuta opintotuen suuruuteen, toisin kuin arvo-osuustilille olleista osakkeista saadut osinkotuotot.

Ensimmäisessä vaiheessa osakesäästötilin voi avata vain  OP-mobiilissa. Ensimmäisessä versiossa osakesäästötilin voi avata täysi-ikäinen henkilö. Osakesäästötilin avaaminen lapselle tai vajaavaltaiselle tulee mahdolliseksi hieman myöhemmin.

Osakesäästötilille voi tallentaa rahaa omassa tahdissa aina 50 000 euroon asti ja sijoittaa ne haluamiisi osakkeisiin. Tämä 50 000 euron raja koskee tilille siirrettävän rahan määrää, mutta sijoitustesi arvo voi nousta tätä suuremmaksi tai laskea pienemmäksi.

Osakesäästötilille ei voi ostaa rahastoja, ETF:iä tai muita pörssilistattuja tuotteita. Tilille ei voi myöskään siirtää vanhoja osakeomistuksia. 

Osakesäästötiliä varten tarvitset säästäjän tai sijoittajan palvelupaketin. Palvelupaketti sisältää säilytyksen ja osake- ja markkina-analyysin sekä määrittää asiakkaan kaupankäynnin välityspalkkiot. Säästäjän palvelupaketti on omistaja-asiakkaalle 0 €/kk ja sijoittajan palvelupaketti 9,99 €/kk.


Joni Huhtalan mielestä syksyn markkinoiden heilahteluihin on suhtauduttu rauhallisesti Keski-Pohjanmaalla.


Yleisesti Joni Huhtala sanoo, että Osuuspankin asiakaskunta suhtautuu syksyn osakemarkkinoiden heilahteluihin hyvin rauhallisin mielin.

- Keskuspankkien rahapolitiikan normalisointi sekä mahdollinen korkojen nousu toki voivat vaikuttaa kurssien kehittymiseen, mutta kovin voimakkaita vaikutuksia ei odoteta, Huhtala tietää.

Kodon kokemusten mukaan syksyn markkinaheilunnasta johtuen maltillisemmin tuotto-odotuksen reaalimaisuusrahastot sekä käynnissä oleva Tuotto-osuus anti ovat myös noussseet keskusteluihin viime aikoina.

- Jatkuva säästäminen on myös teema, joka pysyy läsnä kaikissa kohtaamisissa. Tällöin sijoittamiseen saadaan ajallista hajauttamista ja tasataan riskiä, Koto jatkaa.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat seuraavat edut:  • Osakesäästötili ja sen avaus alkaen 0 €
  • Arvopapereiden säilytys 0 €
  • Osake- ja markkina-analyysit sekä suositukset 0 €

Tutustu tarkemmin: OP Mobiiliin >>>