MAINOS

Laadukkaasta kahvista tulee kotitoimiston välttämätön ominaisuus

MAINOS -

Yhä useammat ihmiset ympäri maailmaa juovat kahvia töissä. Tämän vuoksi yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tai kehittävät kahvialueita. Näin henkilökunnalla on kätevä mahdollisuus saada kahvia päivän aikana. Se voi myös antaa heille tarvitsemansa lisäboostin! Et lisää voittoa kahvinkeittimen hankkimisesta, vaan tarjoat työntekijöille lisää etuja, jotka tulevat sen mukana.

Voimassa olevassa alan tutkimuksessa todettiin, että kun 48 prosenttia työntekijöistä päättää löytää seuraavan tehtävänsä, he haluaisivat nauttia yritysten tarjoamista eduista ja etuuksista, kuten aterioiden ja juomien saatavuudesta. Tämä pätee myös silloin, kun on kyse työsopimussuhteisista työntekijöistä, sillä korvaus enemmän kuin varmasti päättäisi, palaavatko he takaisin, kunnes työ on valmis.   Kahvikoneiden markkinajohtaja Baltiassa, Suomessa Kahvikaveri-brändillä toimiva Coffee Mate Group pohti lähemmin kysymystä, mitä yritysten tarjoamia etuja yritysten työntekijät todella arvostavat? Jos palkoilla ei välttämättä ole aina merkitystä, mitä se sitten tarkoittaisi? Vastaukset saattavat hämmästyttää sinua.

Hyvä kahvi on tärkeä ja hyödyllinen lisäetu

Ilmaiset juomat eivät ehkä ole edullisin vaihtoehto, jonka työnantaja voi tarjota, mutta kahviautomaatit edistävät hyvää toimistokulttuuria ja myönteistä työympäristöä. Kahviautomaatti ei tietenkään aina lisää tai ylläpidä työntekijöitä, ja ilman muita aloitteita se ei lisää työntekijöiden tyytyväisyyttä. Mutta sanotaan, että työntekijöillä, joilla ei ole hyvää kahvia toimistossa, on vaikea kuvitella loistavaa työympäristöä.

Todellisuudessa se, että on todellakin yksinkertainen teko kohdella henkilöstöäsi hyvällä kupillisella kahvia, ei tarkoita, etteikö se olisi elintärkeää, sillä se saa meidät tuntemaan, että meitä rakastetaan ja kunnioitetaan, ja se lisää työtyytyväisyyttä.

Kofeiini parantaa tuottavuutta

Kahvin juominen auttaa työntekijöitä pysymään hereillä ja keskittymään tehokkaasti. Se voi myös auttaa keskipäivän pudotuksen tunteeseen ja antaa kaikille lisäpotkua. Oletko utelias, miten tämä voidaan saavuttaa kahvin avulla? Aivoissa on kemikaali nimeltä adenosiini, joka on vastuussa siitä, että ihminen tuntee itsensä väsyneeksi. Kun adenosiinitaso nousee aivoissa, syntyy unen tunne. Koska kofeiini on diureetti, kahvi estää tämän vaikutuksen ja saa ihmiset tuntemaan olonsa valppaaksi. Se auttaa työntekijöitä pysymään hereillä, sillä se parantaa mielen toimintaa ja luo endorfiiniryöppyä.

Se ei tietenkään välttämättä oikeasti herätä ihmisiä, joten se voi ehkäistä huimauksen tunnetta.

Auttaa säästämään arvokkaita työtunteja

Pitääkö työntekijät päivän aikana pitkän tauon juodakseen lyhyen kahvikupillisen läheisessä kahvilassa? Tutkimus paljastaa, että 68 prosenttia ihmisistä kuluttaa kahvia työpäivän aikana. Kun työntekijät lähtevät kahville, yritys saattaa menettää arvokasta työaikaa. Työntekijät voivat toki tuoda kahvia mukanaan kotoa, mutta mitä tapahtuu, kun kun se loppuu? Noin 43 prosenttia yksilöistä sanoi, että kahvi on heidän suosikkijuomansa, koska se tukee heitä työssä. He joko lähtevät työpaikalta hakemaan lisää tai kokevat keskipäivän laskun, jos ei ole paikkaa, josta he voivat tankata. Kahvin tarjoaminen antaa työntekijöille mahdollisuuden työpaikalla ollessaan jäädä ja ottaa toinen annos.

Päätelmä

Työntekijät ovat nykyään tottuneet siihen, että heihin sopeudutaan, ja kysytyimpien taitojen työntekijöille suunnattuja korkeatasoisia kannustimia odotetaan vähitellen. Ja vaikka saattaa kuulostaa mahdottomalta pysyä Jonesien vauhdissa, on olemassa helpompia lähestymistapoja sellaisen ilmapiirin luomiseen, josta jopa kaikkein katkerimmat työntekijät nauttisivat - sellaisia, jotka eivät vaadi korkeampia palkkoja.

Kannattaa muistaa, että 56 prosenttia työnantajista pitää työsuhteen arvioinnissa henkilöstöetuja ja -hyötyjä erittäin merkittävinä. Kun olet panostanut työntekijöiden parhaisiin mahdollisuuksiin, voit rakentaa ilmapiirin, jossa organisaatiosi haluaa kukoistaa, ja se auttaa matkan varrella myös yrityksen tulosta.