MAINOS

Hajauta kasvavia kuluja vakuudettomalla lainalla

MAINOS - OMALAINA.FI -

Arkinen taloudenhallinta koostuu pitkälti tulojen ja menojen tasapainottamisesta. Ihanteellisessa tilanteessa tulot ovat suuremmat kuin menot, jolloin osa budjetista jää säästöön.  Vakuudettoman lainan avulla voi hajauttaa kasvavia kuluja ja maksaa ne helposti takaisin osissa. Täysin sähköinen lainan haku on helppoa ja rahoitusta voi hakea myös ilman vakuuksia.

Vakuudeton laina, kuten muutkin lainat, kannattaa aina kilpailuttaa. Näin sopivin rahoitusmuoto löytyy helpoiten. Omalaina.fi tarjoaa nopean, suomalaisen palvelun lainojen vertailuun.

Vakuudettoman lainan avulla voi maksaa monia arjen hankintoja. Näin suurien hankintojen kustannuksia on mahdollista hajauttaa pidemmälle aikavälille. Tyypillisiä lainarahan kohteita ovat muun muassa auton hankinta tai kodin remontista aiheutuneet kustannukset.

Lainasumma kannattaa miettiä tarkoin. Lainaa ei nimittäin kannata ottaa liikaa, koska maksa korkoa ja muita lainakuluja myös rahasummasta, jolle ei löydykkään akuuttia käyttöä.. Riskit kannattaa minimoida kaikin mahdollisin keinoin, koska hallitsemattomat lainakulut vaikuttavat välittömästi arjen hallintaan. Budjetointi on arjen kivijalka ja se alkaa laskemalla tulot ja menot.

Arjen tulot ja menot

Kestävän talouden kulmakiviä on menojen ja talouden tasapainottelu. Näiden perusasioiden tulisi olla hallinnassa, jotta arjesta selviytyy ilman suuria taloudellisia kriisejä. Menot ja tulot kannattaa laskea selkeästi paperille ja selvittää niiden välinen erotus.

Menojen ja tulojen selvittämisellä saa paremman ymmärryksen omasta rahatilanteestaan. Se auttaa oivaltamaan, mihin ja kuinka paljon rahaa menee ja mistä sitä tulee. Näiden tietojen avulla voi tehdä tarvittavia toimenpiteitä esimerkiksi pienentämällä menojaan siten, että elämänlaatu kärsii mahdollisimman vähän.

Säännöllinen säästäminen kannattaa, koska silloin on enemmän voimavaroja vastata yllättäviin rahatilanteisiin. Silloin myös kulujen hajauttaminen onnistuu, eikä sitä välttämättä tarvitse tehdä täysin lainarahalla. Puskurirahaston turvin pytyt myös reagoimaan nopeasti taloudellisen tilanteesi muutoksiin.

Kilpailuta lainasi

Jos menoja haluaa hajauttaa vakuudettomalla lainarahalla, kannattaa se aina kilpailuttaa. Vakuudeton lainaraha voi tuntua alkuun houkuttelevalta, mutta siihen kannattaa suhtautua maltilla. Lainaan liittyy nimittäin aina korkoja ja muita kustannuksia. Se pitää maksaa myös takaisin tietyssä ajassa. 

Lainojen kilpailuttaminen on nykyisin helppoa ja nopeaa. Vertaislainapalveluiden avulla voi hakea useita eri lainoja yhdellä hakemuksella. Tämän jälkeen palvelu vertailee lainatarjouksia ja löytää parhaan mahdollisen vaihtoehdon asiakkaalle.

 Ennen lainan ottamista on tietenkin tarkistettava, että pystyy maksamaan sen takaisin sovitussa aikataulussa. Lainanhakijalla pitäisi olla myös selvillä kaikista mahdollisista kuluista ja koroista, joita lainasta saattaa syntyä.

Yhdistelmälainasta apua useiden lainojen hoitoon

Yhdistelmälaina on hyvä ratkaisu, kun halutaan yhdistää useita eri lainoja. Se voi olla siis vaihtoehto silloin, jos vakuudettomia lainoja on kertynyt useampi kappale. Se voi säästää aikaa ja rahaa sekä lisätä tehokkuutta lainojen hoitoon.

Yhdistelmälainan tarkoituksena on yhdistää useampi laina yhteen, jolloin niistä muodostuu yksi suurempi laina. Tällöin lainanhakijalla on maksettavanaan yksi laina, joka on kilpailuttamisen avulla todennäköisesti kokonaiskustannuksiltaan edullisempi. 

Tämä on varteenotettava vaihtoehto, jos lainoja on useampi ja niiden hoitaminen on työlästä. Se yksinkertaistaa lainajärjestelyitä ja tuo säästöjä. Yhdistelmälaina kannattaa niin ikään kilpailuttaa, mikä onnistuu helposti lainavertailua tarjoavilta sivustoilta.