MAINOS

Miksi kilpailuttaa lainat?

MAINOS - Luottopalvelut.fi -

Lainojen kilpailuttaminen voi tuntua työläältä prosessilta, jos täytettävänä on jokaisen pankin oma lainahakemus. Sen lisäksi varsinkin perinteiset pankit voivat vaatia konttorilla asioimista ennen lainapäätöksen antamista. Tähän prosessiin voi kulua aikaa jopa useita viikkoja.

Tämän ajan voit käyttää järkevämmin, sillä lainojen kilpailutukseen erikoistuneet palvelut hoitavat kilpailutusprosessin puolestasi. Ainoaksi tehtäväksesi jää täyttää yksi hakemus, joka voi parhaimmillaan tavoittaa yli 20 eri pankin lainatarjoukset.

Tarjolla olevien lainojen korkotasoissa voi olla suuriakin eroja. Kilpailuttamalla lainat voit säästää ajan lisäksi jopa satoja euroja rahaa.

Lainan hakeminen voi olla joskus välttämätön asia esimerkiksi, jos rahoitusta tarvitaan remonttiin tai uuden auton ostamiseen.

Lainan ottamista ei välttämättä ole huono vaihtoehto, mutta kannattaa koittaa löytää mahdollisimman edullinen laina, jotta vältyt maksamasta liian korkeaa korkoa tai kustannuksia.

Kilpailuta lainat jopa 60 000 euroon asti ilmaiseksi

Kaikki lainasummat kannattaa aina kilpailuttaa, sillä se auttaa löytämään edullisimmat lainavaihtoehdot. Voit kilpailuttaa vakuudettomat 500 – 60 000 euron lainat maksuttomasti yhdellä hakemuksella.

Useimmat kilpailutusta tarjoavat yritykset tekevät yhteistyötä jopa 30 luotettavan ja tunnetun pankin sekä rahoituslaitoksen kanssa.

Kilpailutus on asiakkaalle aina maksuton, sillä palvelu saa palkkionsa yhteistyökumppaneiltaan. Yksi hakemus voi parhaimmillaan tavoittaa näiden kaikkien pankkien tarjoukset ja lainatarjouksien korkotason sekä kulujen vertaileminen helpottuu.

Kulutusluottojen kilpailutus on auttanut useita asiakkaita löytämään edullisen lainan alhaisella korkotasolla.

Lainojen vertaileminen auttaa säästämään aikaa ja rahaa

Parhaimmillaan lainojen vertailemisella voi säästää selvää rahaa. Lainatarjouksien koroissa ja kuluissa on vaihteluita eri pankkien välillä. Jokaisen luotonantajan tarjoama korkotaso määräytyy hakijalle henkilökohtaisesti. Tästä syystä korot sekä lainaehdot voivat erota toisistaan merkittävällä tavalla.

Jos lyhennettävänäsi on samanaikaisesti useita luottoja, osamaksuja tai luottokorttivelkaa, yhdistä lainat ja voit tehdä entuudestaan säästöä.

Kun niputat kaikki nykyiset lainasi, maksettavanasi on enää yhden lainan lyhennys, tilinhoitomaksu ja muut lainaan liittyvät kulut.

Säästät myös aikaasi ja taloutesi seuraaminen on helpompaa, kun maksat vain yhtä lainaa.

Kuka voi kilpailuttaa lainat?

Yleisesti ottaen kuka tahansa voi kilpailuttaa lainat, kunhan täyttää luotonantajien asettamat ehdot. Tyypillisesti hakijan tulee täyttää ainakin seuraavat ehdot:

  • Vähintään täysi-ikäinen
  • Puhtaat luottotiedot
  • Vakituinen osoite Suomessa
  • Säännölliset palkka- tai eläketulot

Joissain tapauksissa luotonantaja voi vaatia hakijalta vielä tätäkin tiukempia ehtoja. Esimerkiksi korkeampaa ikävaatimusta tai suurempia tuloja.

Lopullisen päätöksen lainan myöntämisestä tekee valittu pankki tai rahoituslaitos. Kilpailutuspalveluilla tai lainanvälittäjillä ei ole osaa eikä arpaa siihen voiko hakija saada lainaa.

Ennen kuin päätös lainan nostamisesta tehdään, kannattaa tarkistaa lainan korko, lainan muut kulut ja oma takaisinmaksukyky eli oma taloudellinen tilanne.

Lainan kilpailutus ei sido vielä mihinkään

Halutessasi voit täyttää ja lähettää hakemuksen, vaikka lainantarve ei olisikaan sillä hetkellä ajankohtainen.

Lainatarjouksien pyytäminen ei ole sitovaa ja jos esimerkiksi saamasi tarjoukset ei vastannut odotuksiasi, voit päättää lainanhaun.

Voit saada lainallesi edullisemman koron yhteishakija kanssa

Useimpien palveluiden kautta on mahdollista hakea lainaa yhteishakijan kanssa. Yhteishakijan kanssa haetulle lainalle on suurempi todennäköisyys saada alhaisempi korko ja joustavammat ehdot.

Etenkin jos tarkoitus on hakea suurempaa lainasummaa pankit voivat katsoa positiivisena asiana sitä, että lainan takaisinmaksusta vastaa kaksi henkilöä. Tällöin pankeilla on pienempi todennäköisyys tehdä luottotappiota.

Luotonantajan näkökulmasta katsottuna on pienempi riski, kun lainan kustannuksista vastaa kaksi henkilöä.

Yhteishakija voi olla oma samassa taloudessa asuva avio- tai avopuoliso tai muu läheinen sukulainen.

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa?

Suomessa toimii useita pankkeja ja luotonantajia. Jokainen tarjoaa omanlaista korkotasoa ja vaihtelu niiden välillä voi olla suurta.

Suurempi korko lainassa tarkoittaa isompia kustannuksia, jonka takia on erityisen tärkeää pyrkiä löytämään pienikorkoinen laina.

Kalliin koron maksaminen ei ole järkevää, jos tarjolla on edullisempiakin vaihtoehtoja. Kun säästät korkokustannuksissa, jää rahaa enemmän käytettäväksi elämiseen, säästöön tai muihin kustannuksiin.

Lainojen kilpailutus kannattaa tehdä säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa. Sen avulla varmistat, että lainasi on riittävän edullinen ja kilpailukykyinen. Käytännössä kilpailutuksessa pyydetään tarjoukset mahdollisimman monelta eri pankilta, jonka jälkeen niitä vertaillaan keskenään.

Lainavertailupalveluiden kautta tämä onnistuu maksuttomasti ja voit saada useita tarjouksia yhdellä hakemuksella.