MAINOS

Vastuullisuus ja sähkön hinta innoittivat paneelien hankintaan - Kilpailutuksen jälkeen LVI More osoittautui parhaaksi toimittajaksi

MAINOS - LVI-MORE - 

Sähkön hinnan nousu kuluvan vuoden aikana on innostanut monia entistäkin aktiivisemmin pohtimaan aurinkopaneelien hankintaa.  Samanlainen mietintä koskee niin yrityksiä, joissa on mahdollista asentaa paneeleja omien kiinteistöjen katolle, kuin yksityisiä kotitalouksia.  

Kokkolassa toimiva Teollisuushankinta Oy:ssa paneeleita mietittiin jonkun aikaa.

- Hankintapäätökseen meillä vaikutti rajusti kohonnut sähkön hinta, ja myös vastuullisuus näkökulma, toimitusjohtaja Rauno Somero kertoo.

Heillä aurinkopaneeleja asennettiin Indolantiellä ja Tehtaankadulla Kokkolassa olevien kiinteistöjen katolle.

- Kysyimme tarjouksia useammalta toimittajalta. Tarjousten sisällön ja muilta saamien kokemuksiin perustuvien palautteiden perusteella valitsimme toimittajaksi LVI More Oy:n.Rauno Someron mukaan kummassakin kiinteistössä laskelmissa otettiin huomioon muun muassa katon pinta-ala, kaltevuus ja sijainti ilmansuuntien kannalta.

- Päädyimme siihen, että Indolaan tuli 44 ja Tehtaankadun kiinteistöön 35 paneelia

Someron mukaan alustavasti on arvioitu, että vuoden aikana sähkön tuotto kummassakin rakennuksessa olisi 15000 – 20000 kwh:n välillä.

- Pääsääntöisesti käytämme syntyvän sähkön heti itse, mutta voi olla tilanteita, jolloin voimme myydä sähköä ulos.

Vaatiko järjestelmän asentaminen uuden sähkösopimuksen tekemisen?

- Ei vaadi uutta sähkösopimusta, ainoastaan sähkönmyyntisopimuksen verkkoon myytävästä sähköstä. Muut tarvittavat asiakirjat hoiti LVI More Oy suoraan verkkoyhtiöllemme.

Teollisuushankinta Oy:n kiinteistöjen katolle paneelit on juuri asennettu, eli käytännön kokemusta niiden tuotosta ei vielä ole.

- Kun tarvikkeet saapuivat, asennus sujui nopeasti, eikä käyttöönotossa ole ollut mitään ongelmia, Rauno Somero sanoo.Tutustu tarkemmin LVI Moren aurinkopaneeliratkaisuihin >