perjantai 26.4.2019 | 13:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rekrytointipalvelu Sihti on tuorein henkilöstöpalveluyritys Kokkolassa

Kokkola-lehti+
To 1.11.2018 klo 09:48

Globaalisti merkittävään Adecco Groupiin kuuluva Rekrytointipalvelu Sihti on erikoistunut rakentamiseen, maanrakennukseen sekä kaivosten että teollisuuden toimialoihin. Uudet tilat on tehty kauppakeskus Chydeniaan Tehtaankadun puolelle.

– Löysimme erinomaiset tilat keskeltä kaupunkia. Haluamme olla matalan kynnyksen paikka niin yrityksille kuin työnhakijoille. Koskaan ei ole niin kiire, etteikö ehditä juoda kuppia kahvia ja miettiä henkilöstöratkaisuja, Kokkolan yksikköä vetävä Erika Linke ja Mari Martinoff lupaavat.

Sihti kuuluu monikansalliseen Adecco Groupiin. Kokkolan toimisto on Sihdin 19. toimipiste Suomessa.

– Töitä on tarjolla hyvin. Nyt on ennemminkin tekijöistä pulaa, naiset kertovat.

Työsuhteen laatuja on hyvin erilaisia; kiireavusta pidempiaikaisiin työsuhteisiin.

– Jos työsuhde vakinaistetaan, on se tietysti aina onnistuminen myös meille. Työkulttuuri on muuttunut niin, ettei enää kaikilla ole välttämättä päämääränä yhteen paikkaan loppuelämän työllistyminen. Halutaan tehdä useampia eri töitä eri aloilta työuran aikana, Martinoff kertoo.

Kun onnistunut töihinotto on saavutettu, käytännön asioista huolehditaan loppuun asti.

– Hoidamme kaikki työntekijän työsuhdeasiat työsopimuksen kirjoittamisesta ja palkanmaksusta lähtien. Huolehdimme myös, että työntekijällä on kaikki tarvittavat luvat kunnossa ja annamme hänelle laadukkaat varusteet aina kypästä suojalaseihin ja turvakengistä vaatteisiin, Linke linjaa.

Henkilöstövuokrauksen lisäksi Sihdin toimintaan kuuluvat myös rekrytointipalvelut.

– Tarkoituksena on keventää asiakasyritysten rekrytointitaakkaa. Pienillä tai keskisuurilla yrityksillä ei ole aina aikaa panostaa rekrytointiin. Me pystymme vastaamaan tuohon tarpeeseen laajalla kontaktiverkostolla, alalla kymmenen vuotta työskennellyt Linke sanoo.

Lopullisen työntekijävalinnan tekee aina asiakasyritys itse.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) mukaan henkilöstöpalveluala on kasvanut kohisten viime vuosina. Kuluvana vuonna vauhti näyttää jälleen kiihtyneen. Liikevaihto kasvaa reippaasti edelliseen vuoteen verrattuna.

Henkilöstöpalveluiden tammi-heinäkuun liikevaihdosta on tänä vuonna syntynyt 86 prosenttia henkilöstövuokrauksesta. Sen osuus on kasvanut ja se määrää yhä selvemmin henkilöstöpalveluiden liikevaihdon keskimääräistä kasvua. Heinäkuussa liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 13 prosenttia ja elokuussa 10 prosenttia.

Adecco Finlandin toimitusjohtaja on kokkolalaisille tuttu Jukka-Pekka Annala. Hän pelasi Kokkolan Hermeksessä kaudella 1993-94 ja valmensi sen jälkeen Hermeksessä. Ensin A-junioreita kaudella 94-95 ja edustusjoukkuetta kausilla 1995-97.

– Lämpimät muistot Kokkolassa. On todella mahtava juttu päästä taas omalta osaltani laittamaan jälleen nostetta Kokkolaan, Annala naurahtaa.

Annalan aikaan Hermes oli kovassa nosteessa. Kaudella 1995–1996 Hermes voitti 1.divisioonan eli silloisen Fazer-liigan runkosarjan jättäen taakseen muun muassa SaiPan.

– Olen seurannut Hermestä tarkasti ja hienoa nähdä, että tällä kaudella joukkue vaikuttaa erittäin iskukykyiseltä.

Annala on tulossa Kokkolaan keskiviikkona ja tarkoitus on kerätä silloisia pelimiehiä yhteiseen illanviettoon.

– Hyvin on porukkaa tulossa. 20 vuotta on aikaa kulunut, joten muisteltavaa on paljon.

#