perjantai 26.4.2019 | 13:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Vielä kerran KPV! – Kokkolalaisbaarissa uskotaan kotijoukkueen liiganousuun, katso video tasoitusmaalin juhlinnasta

Hanna Rautio Kokkola-lehti+
La 3.11.2018 klo 15:26 [päivitetty la 16:04]

Kokkolalaisen West Coast Billiard -baarin tilat alkoivat täyttyä jalkapallokansasta hyvissä ajoin ennen kello kolmen h-hetkeä. Kokkolan Pallo-Veikot pelaa Turussa ratkaisevan liigakarsintaottelun, jonka päätteeksi selviää kumpi pelaa ensi kaudella jalkapalloliigaa KPV vai TPS.

West Coast Billiard on näyttänyt KPV:n kaikki vieraspelit screeniltä jo kolmen kauden ajan. Viime vieraspeliä saapui seuraamaan noin 60 henkeä, kun liiganousu oli mahdollinen Ykkösen toiseksi viimeisellä kierroksella Helsingin IFK:n vieraana.

Ravintoloitsija Juha Tornikoski arvioi hieman ennen kolmea, että paikalle tulee vähintään saman verran yleisöä kuin HIFK-otteluun.

– Kyllä peliä ehtii tässä työn ohessa seuraamaan, Tornikoski toteaa.

– Tunnelmaa on sen mukaan, miten peli etenee. Yleisö elää mukana, mutta jos KPV:llä menee huonosti tunnelma on kireämpi.

Tornikoski kertoo, että vihreiden kannattajuus on tullut hänelle niin sanotusti napanuoraa pitkän. Juniorina hän pelasi itsekin Pallo-Veikoissa.

Baarin omistaja on luottavainen ennen ottelun alkua.

– Vähän on perhosia vatsassa, mutta huonoa karmaa on ollut jo sen verran, että pakko on sataa jo omaankin laariin.

TPS:n johtomaalin jälkeen katsomossa oli hetken hiljaisempaa, mutta ilo repesi ylimmilleen, kun KPV tasoitti tilanteen vapaapotkun jälkeen juuri ennen taukoa. Tällä tuloksella kokkolalaiset olisivat menossa liigaan.

#