tiistai 16.7.2019 | 00:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Katsomo tulee Kuhmosta Kokkolan keskuskentälle – Paikalliset yritykset eivät innostuneet tarjoamaan katsomon rakentamista

Outi Airola Kokkola-lehti+
Ke 9.1.2019 klo 11:00 [päivitetty ke 12:00]

Kaupunginhallitus valitsi maanantai-iltana kahdesta tarjouksesta toisen rakentamaan keskuskentälle katsomon. Tarjoajat olivat Huuhkan metalli Sauvosta ja Nopan metalli Kuhmosta. Kuhmolaisyritys valittiin katsomon toteuttajaksi.

– Seitsemän oli alun perin kiinnostunut ja yksi paikallinenkin oli kiinnostunut pari päivää ennen tarjousten sulkeutumista. Ei kuitenkaan ennättänyt, kun meillä ei ollut piirustuksia valmiina, vaan tarjoajijen oli itse tehtävä myös piirustukset, kertoo työpäällikkö Terho Lindberg.

Se, että paikalliset yritykset eivät innostuneet tarjoamaan katsomon rakentamista, saattaa johtua niiden hyvästä työtilanteesta. Tai liian tiukasta aikataulusta: tarjouskilpailu avattiin 22. marraskuuta. Toisaalta, kaksi yritystä ennätti saada piirustukset ja laskelmat valmiiksi.

– Siinä olisi ollut tasan kuukausi aikaa suunnitella ja laskea, eli aika tiukka aikataulu. Jos olisi ollut valmiit piirustukset, tarjoajia olisi ollut varmasti enemmän, uskoo Lindberg.

”Nopan metalli rakentaa keskuskentälle katsomon, jossa on 816 kuppi-istuinta ja tasanteella myös paikat liikuntaesteisille.

#