maanantai 15.7.2019 | 23:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaarlelan kirkon ovet kiinni kesään saakka – Kirkossa tehdään sisäremonttia

Tommi Lahtonen Kokkola-lehti+
Ke 9.1.2019 klo 16:00

Kokkolan seurakuntayhtymä tekee Kaarlelan kirkossa peruskorjausremontin, jonka vuoksi kirkon ovet pysyvät kiinni kesäkuuhun saakka. Suunnitelmissa on myös julkisivuremontti, mutta sitä ei toteuteta nyt. Mitään suurta muutosta kirkon sisäilmeeseen ei tule, kertoo Kokkolan seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Martin Kankkonen.

– Tässä vaiheessa tehdään sisäpuolisia korjaustöitä. Suurin muutos tulee sakastin puolelle. Kirkkosalissa maalataan katto, seinät ja penkit. Käyttäjien kannalta näkyvä, ja varmasti mieluisa, uudistus, on wc, joka tulee urkuparven alle.

Kaarlelan kirkon kunto on Kankkosen mukaan hyvä ja rakennuksen kuntoa seurataan säännöllisesti.

– Mitään kiireellisiä, heti tehtäviä remontteja rakennuksessa ei ole. Kirkon kuntoa tutkitaan jatkuvasti, jottei mitään yllättävää pääsisi tapahtumaan. Tässä sisäremontissakin halutaan lisätä kirkon käyttäjien mukavuuksia esimerkiksi rakentamalla wc sisälle kirkkoon, Kankkonen selvittää.

Kaarlelan kirkon remontti vaikuttaa Kokkolan seurakuntayhtymän ruotsinkielisen – ja suomenkielisen seurakunnan tilaisuuksiin.

Tähän remonttiin ollaan varauduttu, eikä esimerkiksi häävarauksia ole otettu vastaan remontin ajaksi Kaarlelan kirkkoon, sanoo Kokkolan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Jouni Sirviö.

– Kesäksi toki on jo häävarauksia Kaarlelan kirkkoon. Toivotaan, että remontti valmistuu ajoissa. Tämä remontti vaikuttaa meidän toimintaamme aika lailla. Esimerkiksi ruotsinkielisen seurakunnan sunnuntain jumalanpalvelus siirtyy Anders-saliin ja suomalaisen seurakunnan iltamessu Ykspihlajan kirkkoon. Käytössähän meillä on kokoajan Kokkolan kirkko ja Ykspihlajan kirkko. Hautajaisten osalta Marian-kappelin käyttöaste kasvaa remontin aikana, Sirviö kertoo.

#