sunnuntai 18.8.2019 | 16:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Voisiko englantilaisen barkassin sijoittaa kaupunginkirjastoon? – Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Jarmo Rasmus teki aloitteen

Maria Store Kokkola-lehti+
Ke 6.2.2019 klo 12:00

Voisiko englantilaisen barkassin sijoittaa kaupunginkirjastoon? Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu Jarmo Rasmus toivoo, että asiaa voitaisiin selvittää ja jätti asiasta maanantaisessa valtuuston kokouksessa aloitteen.

– Kirjastosta vapautuu 400 neliötä tilaa ja kun tiloja järjestellään uudelleen, ajattelin että voisiko barkassin sijoittaa alakertaan? Kirjastossa barkassi olisi paremmin esillä. Sen ympärille voisi rakentaa kokonaisuuden, jossa tuodaan esiin paikallista merihistoriaa. Museolla on paljon aiheeseen liittyvää esineistöä ja olisihan se mahtavaa saada ne kaikki samaan paikkaan, sanoo Rasmus.

Kirjastossa kokonaisuutta voisi täydentää aiheeseen liittyvillä kirjoilla ja näyttelyillä.

– Uskon, että sellainen kokonaisuus olisi vaikuttavampi kaikin puolin. Kirjaston henkilökunnalla on varmasti ideoita vapautuville tiloille, tässä yksi lisää.

Aloitteessa puhutaan selvityksestä ja Rasmus toivookin, että saa ideaansa vastauksen museon asiantuntijoilta.

– Voihan se olla, että idea kaatuu jo siihen, että barkassi ei mahdu kirjaston sisälle. Ehkä sen voisi sijoittaa myös kirjaston takana sijaitsevalle terassille?

Krimin sodassa vuonna 1854 englantilaisilta sotasaaliina saatu maihinnousuvene eli barkassi on sijainnut nykyisessä paikassaan Englanninpuistossa vuodesta 1896 lähtien.

#