maanantai 27.5.2019 | 11:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Musiikkia lounaaksi – Centriassa alkoi Open Stage -konserttisarja, katso video Moosic-bändin musisoinnista!

Joni Mäki-Petäjä Kokkola-lehti+
To 7.3.2019 klo 07:02

Centrian kampuksen aulakahvilassa on aloitettu keskiviikkoisin Open Stage -lounaskonserttien sarja. Esityksiä varten on Amfi-opetustilan lavalle hankittu Kawai-flyygeli.

– Konserttisarjan soittajat ovat pääosin Centrian musiikin koulutuksen opiskelijoita, jotka näin saavat esiintymiskokemusta. Välillä myös talon opettajat sekä muilla opetuksen aloilla työskentelevät musiikin taitajat laittavat itsensä likoon. Esiintyjät valitsevat itse haluamansa ohjelmiston, joten luvassa on monipuolinen kattaus livemusiikkia, kertovat musiikin koulutusalapäällikkö Annika Mylläri ja lehtori Juho Alakärppä.

Matalan kynnyksen esiintymispaikan toivotaan houkuttelevan niin yleisöä kuin soittajia entistä rohkeammin paikalle.

– Lounaskonserteista toivotaan kehkeytyvän välitön ja rento pääkampuksen elämää rikastuttava perinne.

Moosic-bändi otti ilon irti uudesta esiintymispaikasta ensimmäisten joukossa. Pohjoisamerikkalaista perinnemusiikkia soittava nelikko kannustaa myös muita esiintymään yleisön eteen.

– Tämä on oiva tapa esimerkiksi sisäänajaa uusia kappaleita ja esityksiä. Matalan kynnyksen paikat ovat erinomainen tapa saada esiintymiskokemusta. Open Stage sopii myös aloittaville esiintyjille, Marianne Aukee ja Sirpa Luoma sanovat.

Koko nelikko opiskelee musiikkipedagogeiksi Centriassa ja he ovat tutustuneet toisiinsa opiskeluaikana.

”Tämä on oiva tapa esimerkiksi sisäänajaa uusia kappaleita ja esityksiä.

#