keskiviikko 5.8.2020 | 11:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Joni Mäki-Petäjän kolumni: Sarajärven luomus KPV:n kotikenttänä

Pe 5.4.2019 klo 07:11

Nuorempi sukupolvi ei enää muista sitä, kun KPV pelasi edellisen kerran jalkapalloa maan pääsarjassa. Ei ne omatkaan muistijäljet kovin tarkkoja ole, mutta kyllä sitä maakunnasta käytiin katsomassa muutamia pelejä KPV:n edesottamuksia vuonna 1990. Silloin KPV teki ranskalaisen visiitin silloisessa Mestaruussarjassa. Pitempikestoisesti KPV pelasi edellisen kerran maan pääsarjassa vuosina 1982-85, sitä ei enää allekirjoittanutkaan muista livenä nähneensä.

Pyhänä KPV aloittaa liigakautensa evakossa Seinäjoella. Muistan vuodelta 2011, kun SJK:n suuri mies Raimo Sarajärvi kävi joukkueensa kanssa pelaamassa GBK:ta vastaan kakkosdivarin pelin Kokkolassa. Haastattelin Sarajärveä ja mieleen jäi hänen vankkumaton uskonsa, että SJK on vuonna 2015 viimeistään liigassa. Tavoite toteutui vuotta aiemmin, kun SJK nousi jo 2014. Muutoinkin tavoitteet tulivat täyteen ennakoitua nopeammin, kun SJK oli jo vuonna 2015 Suomen paras.

Intohimo oli sana, jota SJK:n silloinen hallituksen puheenjohtaja toisti useasti haastattelun aikana. ”Olen intohimoinen suomalaisen urheilun ja jalkapallon kannattaja”, Sarajärvi kuvaili itseään. Jälkeenpäin voi hyvällä syyllä sanoa, että mies oli sanojensa mittainen. Intohimolla hän on rakentanut oman stadioninsa ja harjoitteluhallin Etelä-Pohjanmaalle.

Sittemmin intohimo on näyttäytynyt myös kärsimättömyytenä, kun SJK on erottanut valmentajia solkenaan, kun mestaruuksia ei ole tullut palkintokaappiin lisää. Nyt on hyvä hetki tutustua Sarajärven luomukseen paikan päällä, kun KPV aloittaa liigakautensa kotipelit Seinäjoella.

#