torstai 13.8.2020 | 23:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kokkolan Tiikereiden runko jo kasassa – Lentopallon Mestaruusliigaan kotimainen ja nuorekas joukkue

Joni Mäki-Petäjä
Ma 8.4.2019 klo 14:33 | päivitetty ma 15:34

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kokkolan Tiikereiden ensi kauden runko lentopallon Mestaruusliigaan on jo kasassa. Tiikerit julkisti kahdeksan sopimuspelaajaa.

Maajoukkuelibero Niklas Breilin, passari Anton Välimaa, yleispelaajat Jiri Hänninen, Jere Mäkinen ja Teemu Lahti sekä keskitorjujat Antti Leppälä ja Benjamin Montonen jatkavat keltapaidassa myös kaudella 2019-20. Uutena pelaajana Tiikerit on hankkinut Raision Loimusta hakkuri Oskari Keskisen. Seinäjoelta lähtöisin oleva 18-vuotias Keskinen pelaa tällä hetkellä vielä Kyyjärven joukkueessa liigakarsintoja, mutta on varmuudella kaksi seuraavaa kautta Kokkolassa.

Jo aiemmin Tiikerit julkisti, että päävalmentajana jatkaa Mikko Keskisipilä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä joukkueen rakentamiseen. Seura jatkaa aiempaa linjausta, jossa pääpaino on kotimaisten nuorten pelaajien kehittämistä kohti kansallista ja kansainvälistä huippua. Haluamme myös taistella uskottavasti pääsystä mitalipeleihin, Tiikereiden toiminnanjohtaja Jussi Jokinen kertoo.

Jokisen mukaan tulossa on vielä 1-2 täsmähankintaa.

– Joukkuetta kasataan maltillisella budjetilla. Tästä on hyvä lähteä myymään kausikortteja, kun runko on jo tässä vaiheessa tiedossa.

Noita täsmähankintoja tarvitaan lähinnä keskitorjuja- ja yleispelaajaosastoille. Myös kakkospassari tarvitaan. Viime kauden lopulla Tiikereiden loukkaantumisen jälkeen lentopallokentille palanut Niklas Seppänen on yksi vaihtoehto edelleen Tiikereille.

– Seppäselle on tarjottu sopimusmallia. Hän on osoittanut kiinnostusta siihen. Jos hän Suomessa pelaa, niin silloin uskon paikan olevan Kokkolassa, Jokinen sanoo.

Viime vuoden latvialaiskaksikko Edvarts Buivids ja AleksandrsKudrjashovs ei varmuudella pelaa enää Tiikereissä. Hankintoja voidaan tehdä myös ulkomailta, mutta se ei ole mikään itsestääntarkoitus.

– Tiikerit ei pysty kilpailemaan rahalla, mutta me voimme tarjota ammattitaitoisen huollon, fysioterapian ja huippuvalmennuksen. Moni arvostaa nämä asiat korkealle, Jokinen sanoo.

Mäkinen, Välimaa ja Breilin aloittavat armeijan ensi viikolla urheilujoukoissa, jossa he saavat myös hyvää valmennusta. Tiikereiden treenit alkavat toukokuussa.

– Onhan se etu, että joukkue tuntee edelliskaudelta hyvin toisensa. Mutta se ei vielä takaa mitään ja töitä on tehtävä. Puolivälieräsarja VaLePaa vastaan toki oli hyvä taistelu ja kausi oli nousujohteinen. Silti sekin on faktaa, että olimme runkosarjan seitsemäs ja tipuimme puolivälierissä. Mikään ei tule jatkossakaan helpolla, Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä muistuttaa tuudittautumasta liialliseen hyvän olon tunteeseen.

Seuran toimisto muuttaa myös toukokuussa vesitornin kupeesta Torikadulle entisiin KeLen tiloihin.

– Sijainniltaan se tulee olemaan erinomaisella paikalla, Jokinen sanoo.

#