maanantai 15.7.2019 | 23:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Boijan Björndahlin suositulla Instagram-tilillä on tuhansia seuraajia

Martina Store Kokkola-lehti+
Ke 10.4.2019 klo 13:00

– Otan kuvia vain silloin, kun minulla itselläni on harmoninen olo. En halua ottaa tästä mitään stressiä.

Näin toteaa Boijan Björndahl, jonka sisustusaiheisella Instagram-tilillä on tällä hetkellä yli 10 000 seuraajaa.

Boijan kertoo olleensa aina kiinnostunut sisustamisesta ja kauniista asioista. Hänellä oli aikaisemmin tapana leikata kuvia sisustuslehdistä, ja keräsi niitä vihkoihin. Tänä päivänä moni niistä vihkoon kerätystä unelmasta on toteutunut.

– Koskaan ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan. Aina ei ole ollut varaa ostaa kukkia tai muita kauniita asioita, mutta nyt nautin siitä mitä minulla on juuri tällä hetkellä.

Boijan kertoo aloittaneensa Instagramin käytön tyttärensä Malenan innostamana viitisen vuotta sitten. Muutama vuosi aikaisemmin hän oli itse kannustanut Malenaa perustamaan blogin, joka on vuosien saatossa kasvanut hänen työkseen.

– Olin vakavassa hiihto-onnettomuudessa kymmenisen vuotta sitten, ja jouduin kolmeen leikkaukseen. Toipumisaikana seurasin muutamia blogeja, ja sain niistä paljon iloa ja positiivisuutta, ja ajattelin blogin kirjoittamisen olevan myös Malenalle sopivaa hommaa. Kun Malena vuorostaan viisi vuotta sitten ehdotti minun perustavan Instagram-tilin, ajattelin sen kuulostavan kauhealta, Boijan kertoo nauraen.

Lopulta hän kuitenkin päätyi avaamaan tilin, koska halusi tuottaa muille samanlaista iloa, kuin mitä hän itse oli vastaanottanut vaikeina aikoina.

Alkuun hän pääsi kaikkien kolmen lapsensa avustamana, kun sekä nuorimmainen Victoria että keskimmäinen lapsista, Jonatan, auttoivat häntä teknisissä asioissa.

– Aluksi otin kuvia kännykällä mutta vähitellen aloin käyttämään kameraa enemmän. Vuosien mittaan olen kuvannut hääpareja, ylioppilaita ja muita perhetapahtumia. Paljon olen myös kuvannut koteja.

Yhden kuvan matka Instagramiin kulkeutuu Boijanin kameran kautta ensiksi tietokoneelle, jossa hän muokkaa tarpeen tullen esimerkiksi värisävyjä. Kuvien kohteet valikoituvat tilanteen mukaan, eikä niiden takana ole mitään erityistä suunnitelmallisuutta.

– En koskaan suunnittele kuvia etukäteen, vaan otan kuvia sellaisista kauniista asetelmista, joita esimerkiksi täältä kotoa löytyy.

Boijanin Instagram-tilillä on seuraajia ympäri maailman. Joidenkin kanssa hän on ystävystynyt, vaikka ei olisi koskaan heitä tavannutkaan.

– On monia, jotka ovat seuranneet minua jo kauan, ja minä myös heitä, joten olemme kuin vanhanajan kirjekavereita. Tuntuu kuin tuntisimme vaikka emme ole kasvokkain tavanneet. Tulevana kesänä lähden Tukholmaan tapaamaan muutamaa Instagram-ystävääni ensimmäistä kertaa, hän kertoo.

Boijan toteaa nauttivansa eniten siitä, että saa tuottaa muille hyvää mieltä. Häntä itseään inspiroi se ajatus, että hänellä on jatkuvasti mahdollisuus oppia uutta.

– Nautin niistä hetkistä, kun saan istua alas muokkaamaan kuviani ja jakamaan niitä seuraajilleni. Joskus katson omia kuviani kriittisesti, ja joskus taas olen niihin oikeinkin tyytyväinen. En kuitenkaan halua ottaa tästä mitään paineita tai stressiä – tämä on minun oma mukava harrastus, hän toteaa lopuksi hymyillen.

”Aina ei ole ollut varaa ostaa kukkia tai muita kauniita asioita, mutta nyt nautin siitä mitä minulla on juuri tällä hetkellä.

”Tulevana kesänä lähden Tukholmaan tapaamaan muutamaa Instagram-ystävääni ensimmäistä kertaa.

#