tiistai 16.7.2019 | 00:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kotona-juttusarja: Annika Mäkelän kotona joku seinistä vaihtaa väriä ainakin kerran kuukaudessa

Maria Store Kokkola-lehti+
Ke 10.4.2019 klo 16:00

Tässä juttusarjassa kurkistamme kokkolalaisiin koteihin.

Asun vuonna 1961 rakennetussa yksikerroksisessa omakotitalossa Ykspihlajassa mieheni ja kolmen alle kouluikäisen poikamme kanssa. Olemme asuneet tässä viisi vuotta.

Mielipaikkani kotona on keittiö. Tykkään siitä, että se on hyvin yhteydessä ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Kaikki on yhtä avointa tilaa. Tykkään myös keittiön isosta ruokakomerosta, jonne saan piiloon kaikki kodin pienkoneet (mikro, leivänpaahdin, kahvinkeitin ja yleiskone), kuivamuonat ja yrttipuutarhan. Ovet ovat kierrätetty, ne olivat ennen olohuoneen pariovina.

Sisustamisessa tärkeintä on se, että saan sitä kautta ilmaista itsenäni. Olen luova ihminen ja minulle on tärkeää, että saan laittaa kotiani ja muuttaa sitä niin useasti kuin haluan. Joku kodin seinistä vaihtaa väriä ainakin kerran kuukaudessa. Maalaaminen on helppoa ja edullista. Muuten en välitä kertakäyttösisustamisesta. Huonekaluja ostaessani hankin elinikäisiä kavereita.

Tärkeää on myös se, että koti toimii meidän viisihenkiselle perheelle ja, että kaikki viihtyvät siellä.

Viimeisimmät sisustusostokseni ovat kaksi saarekejakkaraa. Etsin niitä kauan ja teetin lopuksi sopivat puusepällä.

En ikinä luopuisi 60-luvun tiikkisenkistä. Se on ollut meillä vuoden. Se vetää sisäänsä paljon tavaraa, on kaunis ja laadukas.

Siivoan joka päivä. Lasten vuoksi se on melkein pakko. Otan Instragramiin paljon kuvia sisustuksesta, ja silloin tulee myös samalla plokkailtua tavaroita paikoilleen.

Haaveilen laajennuksesta. Pihlajasta emme lähde minnekään ja talon kanssa olemme naimisissa. Se on vain ihan pikkaisen liian pieni.

#