torstai 13.8.2020 | 23:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kokkola City Run on Pohjois-Suomen suurin kuntoilutapahtuma – Suntin patotyömaa muutti juoksureittiä

Joni Mäki-Petäjä
Su 5.5.2019 klo 06:47

Pohjois-Suomen suurin kuntoilutapahtumajärjestetään jälleen perjantaina 10.toukokuuta. Keski-Pohjanmaan Liikunnan organisoimaan Kokkola City Runiin jouduttiin vielä aivan viime tingassa vaihtamaan reittiä Suntin patotyömaan vuoksi.

– Onneksi alueesta on jo paljon kokemusta ja vaihtoehtoinen reitti löytyi helposti. Matkan mitat pysyvät edelleen virallisina ja tilastokelpoisina, reitti- ja kilpailualuevastaava Ilkka Tanttinen vakuuttaa.

Viime vuonna reittiä jouduttiin muokkaamaan Brita Marian puiston työmaan vuoksi.

Suomen Urheiluliiton virallinen matkamittaaja Ismo Pudas tulee mittaamaan uuden reitin tarkat mitat, jotta kaikki saadaan viralliseksi.

– City run on edelleen hieno maisemareitti merenrantoineen. Kyllä taas kelpaa kävellä, hölkätä tai juosta reitti läpi. Toivottavasti vielä sää suosisi tapahtumaa, Tanttinen sanoo.

Hän myös muistuttaa, että massatapahtuma sulkee torialueen katuja Mannerheiminaukiolle asti kello 16 alkaen.

– Myös Anders Chydeniuksenkatu suljetaan osittain Pohjoisväylälle tulee väliaikaisesti alennettuja nopeusrajoituksia. Kaikki pitäisi olla taas normaalisti auki viimeistään kello 22 mennessä.

Massatapahtumaan odotetaan noin 2000 kävijää. Tavoite oli 2500, joten siitä todennäköisesti jäädään.

– Olemme silti Pohjois-Suomen suurin massakuntoilutapahtuma edelleen. Juoksutapahtumien osallistujamäärissä on tultu valtakunnallisestikin alemmas viime vuosina. Tässä on varmasti miettimisen paikka ensi vuodelle, tapahtumavastaava Risto Ala-Korpi pohtii.

Matkavaihtoehtoina on edelliskerran tapaan puolimaraton, 10 kilometriä tai 6 kilometriä. Lyhyimmälle reitille voi lähteä myös ilman ajanottoa.

– Kuntakisa tuo oman vivahteensa tapahtumaan. Esimerkiksi Reisjärveltä on tulossa iso joukko nauttimaan liikunnasta, Ala-Korpi tietää.

Vuodesta 2007 järjestetty kuntoilutapahtuman suurin osanottajamäärä on 3700 kuntoilijaa. Kokkolan alueen urheiluseurat ovat vahvasti mukana järjestelyissä.

– Ensi vuonna on Kokkolan juhlavuosi, kun kaupunki täyttää 400 vuotta. Se tulee näkymään elämyksellisyytenä. Katsotaan mitä keksitään, Keplin aluejohtaja Petri Harsunen lupaa.

Torilla on monenlaista menoa koko illan. Muun muassa KPV:n kapteeniston tuoreet kuulumiset ja Hannu Ilmolahti viihdyttää yleisöä. Lähtölaukaus paukahtaa GSF:n purjehdustykillä.

Joukkueiden materiaalit ovat jaossa 7.toukokuuta alkaen Hotelli Kaarlesta. Tapahtumapäivänä Kalahalli toimii kisakansliana ja materiaalinhakupaikkana.

– Lisäksi on työpaikoille ja muille ryhmille suunnattu ”Late Bird” -tarjous 10 hengen porukoille edulliseen ryhmähintaan, Harsunen vinkkaa.

Yksittäinen kisaaja voi ilmoittautua vielä tapahtumapäivänä mukaan tunti ennen lähtölaukausta.

”Matkat mitat pysyvät edelleen virallisina ja tilastokelpoisina.

#