sunnuntai 18.8.2019 | 16:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jan Lehmuksen kolumni maailmanympärysmatkasta: Roadtrip Kanadassa

Jan Lehmus Kokkola-lehti+
Ke 8.5.2019 klo 19:00

Heti kun astun koneesta ulos Vancouverissa huomaan, että maisemat ja ilmasto tuovat mieleen koto-Suomen.

Jos horisontista pyyhkisi lumihuippuiset vuoret pois näyttäisi luonto kovin tutulta. Kevät on saapunut Vancouveriin - puut on herännyt henkiin ja kasvit ja kukat houkuttelevat värikkäinä ja kutsuvina pölyttäjiä. Olo on heti kuin kotona.

Vancouverin keskustassa majoitun keskustan halvimpaan hotelliin. Toisen yölennon jälkeen jalat painavat ja nokoset ovat tervetulleet yhden hengen, seitsemän neliön huoneessa. Nokosten jälkeen suuntaan ulos ja huomaan heti kuinka kohteliaita ihmiset on. Monet hymyilevät ohikävellessäni ja tervehtivät ystävällisesti. Huomaan taas kuinka helppoa ja vaivatonta on saattaa kanssaihmiset hyvälle tuulelle!

Suurehko merenrantakaupunki näyttää äkkiseltään todella miellyttävältä kaupungilta. Tarpeeksi iso, että vaihtoehtoja löytyy, ja paljon luontoa ympärillä. Kulttuuria, taidetta ja musiikkiakin näyttää olevan paljon kaupunkikuvassa, joka tekee keskustasta mielenkiintoisen.

Päädyn pitkän kävelyn jälkeen itämaiseen ravintolaan ja jo ennen pääruokaa hampaani halkeaa kovaan pähkinään ja totean, että sama miten on mukavaa niin säädön määrä on vakio.

Onnistuneen hammaslääkärikäynnin ja muutaman päivän tutkimusmatkailun jälkeen lähiympäristössä mm. kuuluisalla riippusillalla Capillano Bridgellä, aiemmin matkoillani tapaamani kanadalainen ystävä kurvaa autolla hotellini pihalle.

Katolla maastopyörät ja takaluukussa teltat, kaasukeittimet ja makuupussit. On aika lähteä vaeltamaan ja tutkimaan kaunista luontoa Vancouver Islandille!

Automatka alkaa satumaisen kauniilla lauttamatkalla kohti Victoriaa. Tuntuu hyvältä merta rakastavalle miehelle istua kannella auringonpaisteessa ja nauttia meren tuoksusta. Perillä Victoriassa hankimme tykötarpeita ja suuntaamme kohti ensimmäistä leirintäpaikkaa Goldstreamin luontopuistossa, pystytämme teltan ja keitämme illallisen. Kyllä nyt tuntuu hyvältä, kun saa vihdoin taas olla luontoäidin syleilyssä!

Kunhan nyt vaan karhuja ei liian läheltä näkisi, kun keväisin ne ovat pentujen kanssa liikkeellä ja tuuppaavat olla kovin suojelevaisia. ”Kunhan muistaa laittaa ruoat piiloon yöksi niin eiköhän selvitä”, ystäväni vakuuttaa.

Reissumiehen matkan kulkua voi seurata Kokkola-lehdestä joka toinen viikko sekä kuvien kautta instagramissa @janthewhaler-tililtä.

#