sunnuntai 18.8.2019 | 16:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan Nuorisosoittokunnan äitienpäiväkonsertti kajahtaa nyt 47. kerran

Kokkola-lehti+
Ke 8.5.2019 klo 13:30 [päivitetty to 08:41]

Kokkolan Nuorisosoittokunnan 47. äitienpäiväkonsertti soi Snellman-salissa tulevana lauantaina. Kaikki viisi orkesteria esittävät kukin vuorollaan kevään aikana harjoitetut teokset.

Vierailevana kokoonpanona on Norrtäljen kulttuurikoulun orkesteri, jota johtaa Keski-Pohjanmaan konservatorion ja Nuorisosoittokunnan kasvatti Kaisa Ekdahl. Mukana on myös 15 soittajaa Pietarsaaren musiikkiopistosta, jotka esiintyvät yhdessä A-orkesterin kanssa.

Kapellimestareina toimivat Kaisa Ekdahl, Minna Lidsle, Hanna Patana, Saila Takkunen, Annika Harvala ja Pasi Ojala. A-orkesterin solistina toimii Kansallisoopperan soolopasunisti John Kotka.

D-orkesteri esittää kapellimestarinsa Minna Lidslen sovittamat teokset; Valaskala joka on israelilainen kansansävel sekä kappaleen Autiomaa. Vaskien D-orkesteri, josta suurin osa koostuu vasta viime syksynä soittoharrastuksensa aloittaneista soittajista, tulee lavalle seuraavana.

Heidän kanssa esiintymässä on myös viime syksynä paraatirummustossa aloittaneet nuoret rumpalit. Kuulemme esitykset Batman ja Espanja.

B-orkesteri on työskennellyt tunnollisesti kapellimestarinsa Annika Harvalan johdolla. He esittävät Henry Mancinin Baby Elephant Walk, Leevi Madetojan Barcarola ja Dizzy Stratfordin Patsy teokset.

B-orkesterin jälkeen lavalle nousee Norrtäljen musiikkikoulun orkesteri, joka esittää laulajien ja komppiosaston vahvistamina mm. Stevie Wonderin, Adelen ja tietysti Abban musiikkia. Ennen väliaikaa Norrtälje ja B-orkesteri esittävät vielä yhteisesti teoksen Celtic Express.

C-orkesterin astuessa lavalle väliajan jälkeen, kuullaan Michael Storyn Aztec Dance, Philip Sparken Westminster Prelude ja Timo Forsströmin Miss Honeymelon teokset.

A-orkesterin esittää kavalkadin puhallinmusiikin helmiä. Kokkolalaistuneen Jussi Lampelan Hyperion Overture, Ryan Georgen Cafe 512, Timo Forsströmin Kaupungin ääni, Erroll Garnerin Misty ja Jonathan Dagenaisin Symbiopholie.

Pasuunasolisti John Kotka on Kokkolan Nuorisosoittokunnan alkuperäisjäseniä 70-luvulta. Hän aloitti opintonsa Samuli Konttorin johdolla ja eteni opinnoissaan nopeasti ja voitti vuonna 1988 paikan Suomen Kansallisoopperan orkesterista ja on toiminut pasuunan äänenjohtajana vuodesta 1993.

John Kotka on esiintynyt lukuisia kertoja solistina kotimaassa ja ulkomailla. Saamme kuulla orkesterin säestyksellä hunajaisen pasuunasoolon teoksesta Misty.

Keski-Pohjanmaan konservatorion, Pirkanmaan Pinnan, Pietarsaaren musiikkitalon ja FSSMF:n järjestämä kapellimestarikurssi alkoi keskiviikkona 8. toukokuuta.

Opettajina toimivat kapellimestari ja musiikkiosaston johtaja Robert J. Ambrose, Georgia State University ja kapellimestari Sami Ruusuvuori, Poliisisoittokunta. Orkestereina toimivat Kokkolan Nuorisosoittokunnan A-, B- ja C-orkesterit.

Kokkolan Nuorisosoittokunta on tehnyt yhteistyötä Sami Ruusuvuoren kanssa jo vuosien ajan. Uusi kontakti syntyi toukokuussa 2017 Robert J. Ambrosen kanssa, kun hän vieraili johtamassa A-orkesteria äitienpäiväkonsertissa.

Vierailun aikana syntyi ajatus kapellimestarikurssista ja erityisesti orkesterin harjoittamiseen liittyvistä painotuksista.

Kapellimestarikurssille on ilmoittautunut kahdeksan aktiiviopiskelijaa useiden passiiviopiskelijoiden lisäksi. Osallistujia tulee ympäri Suomea ja aina Ruotsista saakka.

Konsertti huipentuu tänä vuonna Pietarsaaren Schaumann-salissa pidettävään konserttiin perjantaina 10. toukokuuta.

#