torstai 13.8.2020 | 22:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ennätys ja mitali mielessä Tokioon – Kokkolan Jymyn veteliläinen Anette Tunkkari penkkipunnerruksen MM-lavalle

Seppo Järvelä
Pe 17.5.2019 klo 07:33 | päivitetty pe 07:36

Hyvin sujuneet harjoitukset enteilevät hyvää tulosta ja sijoitusta maanantaina MM-lavalla nostavalle Anette Tunkkarille. Klassisen penkkipunnerruksen MM-kilpailuihin Tokioon perjantaina matkaavan veteliläisen ja Kokkolan Jymyä edustavan Anette Tunkkarin valmistautuminen kisoihin on sujunut hyvin.

-Valmistautumiseen on haettu vähän uutta ja erilaista. Olen nostanut isompia painoja sarjoissa, Kokkolan Jymyä edustava Tunkkari kertoo.

Tunkkari kertoo nostaneensa sarjoissa uusia ennätyksiään. Hän uskoo pystyvänsä uuteen ennätykseensä myös yksittäisissä nostoissa.

-Ennätyksen lisäksi tavoitteena on päästä kilpailemaan mitalista kahdentoista nostajan joukossa.

Naisten 63 kilon painoluokan vahva ennakkosuosikki on USA:n 45-vuotias Jennifer Thompson.

-Kaksi on ylitse muiden. Sitten meitä on viisi tasaista nostajaa 105-110 kilon tilastotuloksilla. Olemme niin tasaisia, että mitali voi ratketa vasta puntarilla, Tunkkari sanoo.

Jymyläisen nimissä oleva suomenennätys on 108 kiloa, jonka hän nosti SM-kilpailuissa Sotkamossa helmikuussa.

Neljä vuotta voimanostoa kilpailumielessä harrastanut Anette Tunkkari harjoittelee viisi kuusi kertaa viikossa.

-Kaksi kertaa viikossa käyn Kokkolassa harjoittelemassa. Muina päivinä harjoittelen Vetelin urheilutalon kuntosalilla, Tunkkari kertoo.

Anette Tunkkari ja hänen valmentajansa Mats Finne ovat tyytyväisiä Vetelin harjoitusolosuhteisiin. Kuntosalilla oleva penkki tuotiin sinne vuosi sitten Vantaalla järjestetyistä MM-kilpailuista.

Tokion MM-kilpailuissa mitaleista kilpaillaan klassisella tavalla ja varusteilla. Kisoihin lähtee myös kokkolalaisvalmentaja Mats Finne. Hän toimii Suomen joukkueen huoltajana.

-Suomen joukkueessa on yhdeksän naista ja 26 miestä, Finne kertoo.

”Valmistautumiseen on haettu uutta ja erilaista. Olen nostanut isompia painoja sarjoissa.

#