sunnuntai 15.9.2019 | 19:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolalainen Nicumo soittaa kaksi keikkaa Tokiossa – "Otetaan kitaralaukut ja rumpukapulat kantoon ja lähdetään katsomaan mitä tapahtuu"

Tommi Lahtonen Kokkola-lehti
To 23.5.2019 klo 09:00

Kokkolalainen melodista metallia soittava Nicumo-yhtye tekee kaksi keikkaa Tokiossa. Yhtye matkaa nousevan auringon maahan osana suomalaista metallia Japanissa esittelevää Suomi Feast 2019 -tapahtumaa.

Tänä vuonna kaksipäiväisen Suomi Feast-festarin puitteissa Tokiossa lavalle nousevat Nicumon lisäksi muun muassa Swallow The Sun-, Beast In Black-, Bloodred Hourglass-yhtyeet.

– Tällä viikolla lähdetään ja soitetaan perjantaina ja sunnuntaina Tokiossa kahdessa eri paikassa. Toinen klubi vetää noin 350 ihmistä ja toinen 750, kertoo kitaristi Tapio Anttiroiko.

Niin kitaristi Anttiroiko kuin laulaja Hannu Karppinen ja rumpali Aki Pusa myöntävät, etteivät ole hirveästi ottaneet selvää tulevien keikkojen yksityiskohdista.

– Se on selvillä, että meillä on puolen tunnin slotti per keikka. Muutoin ollaan lähdössä reissuun asenteella ”siellähän asiat selviää”. Otetaan kitaralaukut ja rumpukapulat kantoon ja lähdetään katsomaan mitä tapahtuu, Anttiroiko hymyilee.

Nicumon piti olla Suomi Feast-tapahtumassa mukana jo viime vuonna, mutta eri syistä matka Japaniin jouduttiin perumaan ja siirtämään tälle vuodelle. Bändit Suomi Feastiin valitsee Japanissa oleva ohjelmatoimisto. Miten Nicumo löydettiin Suomi Feastiin?

– Minä ja Aki ollaan hoidettu meidän ulkomaanvientiä ja promottu meitä. Mulle tuli semmonen fiilis, että meidän pitää päästä Japaniin, siellä saatetaan tykätä meidän musasta. Meidän promotaidot ovat ilmeisesti kunnossa, kun nyt ollaan lähdössä Japaniin, Anttiroiko naureskelee.

– Suomimetalli on suosittua Japanissa, mutta ei meillä ole mitään käsitystä siitä tietääkö kukaan Nicumosta siellä mitään. Ennen kaikkea tämä on hyvä promootiotilaisuus, Aki Pusa toteaa.

Vaikka ovet Japaniin ovat auki ja mahdollisuuksia vaikka mihin, suhtautuu Nicumo miehistö asiaan maltillisesti.

– Noilla Suomi Feast-keikoilla on kuulemma tehty jopa levydiilejä japanilaisten levy-yhtiöiden kanssa aiempina vuosina. Tämähän voi merkata isoja asioita tai sitten ei mitään. Joka tapauksessa on mukavaa päästä Japaniin keikoille, Anttiroiko sanoo.

– Ei tähän hommaan kannata suhtautua niin vakavasti. Keikat Japanissa on hieno juttu. Jos tämä poikii jotain, niin hyvä ja jos ei, niin voimme ainakin muistella, että käytiinpä Tokion työväentalolla keikalla, Hannu Karppinen naureskelee.

”Otetaan kitaralaukut ja rumpukapulat kantoon ja lähdetään katsomaan mitä tapahtuu.

#