sunnuntai 15.9.2019 | 19:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Iltatorikesä käynnistyy ensi viikon keskiviikkona – Kokkolan Matkailuoppaille iltatorit ovat iso ponnistus

Maria Store Kokkola-lehti
Ke 29.5.2019 klo 12:45

Iltatorien suosio on pitänyt pintansa vuodesta toiseen. Tänäkin kesänä iltatorit täyttyvät ammatti- ja kirpputorimyyjistä.

– Molempia tarvitaan, he tuovat tunnelmaa torille. On kiva nähdä ihania lapsia vuodesta toiseen vilteillään myymässä tavaroitaan, iloitsee Kokkolan Matkailuoppaiden puheenjohtaja Kristiina Teerikangas.

Ohjelmaa on luvassa joka keskiviikko.

12. kesäkuuta järjestetään Yhdistysten tori -tapahtuma. Torilla esittäytyy nelisenkymmentä paikallista yhdistystä ja järjestöä. Yhdistysten tori järjestetään nyt 14. kerran. Yhdistysten torilta tehdään myös suora lähetys Kaupunki-ikkuna-Kokkola Youtube-kanavalle.

Lavalla jalan alle menevää tanssimusiikkia soittaa Heikki Puronvarsi & Oikeat soittajat.

Juhannus otetaan vastaan 19. kesäkuuta järjestettävällä iltatorilla yhteislaulun ja tanssin merkeissä.

– Kokkolanseudun Harmonikkakerho soittaa ja Hannu Ilmolahti laulattaa. Ensimmäisellä iltatorilla ensi viikolla voi meille oppaille tulla esittämään toiveita esitettävistä kappaleista, Kokkolan Matkailuoppaiden iltatorivastaava Gun Isosalo vinkkaa.

Yli kaksikymmentä vuotta järjestetyt iltatorit ovat Kokkolan Matkailuoppaille iso ponnistus. Iltatorivastaava on paikalla torilla jo aamusta huolehtimassa järjestelyistä.

– Illalla apuna on lisäksi kaksi muuta opasta. Vaikka meitä oppaita ei ole montaa, ovat vuorot saatu hyvin hoidettua ja siitä olen kiitollinen, kertoo Teerikangas.

Yhdistykseen kuuluu kaksitoista auktorisoitua opasta.

– Uusi opaskurssi järjestetään toivottavasti syksyllä yhteistyössä Kokkolan seudun opiston kanssa. Olisi mukavaa saada porukkaan uutta väkeä ja uusia ideoita, sanoo Teerikangas.

Kokkolan matkailuoppaiden kesään kuuluvat myös erilaiset opastukset. Vanhan kaupungin promenadit käynnistyvät 12. kesäkuuta.

– Opastuksen reitti ja tarinat vaihtelevat aina oppaan mukaan, sanoo Teerikangas.

Maksuttomia opastettuja bussikierroksia järjestetään viitenä lauantaina, ensimmäinen niistä 15. kesäkuuta. Bussikierrokset järjestetään yhteistyössä Kokkolan kaupungin kanssa.

Maksuttomia opastettuja kierroksia Marian ja Elisabetin hautausmailla järjestetään 16. kesäkuuta lähtien. Hautausmaakierrokset toteutetaan yhteistyössä seurakunnan kanssa.

Oppaat pohtivat myös kierroksen järjestämistä eläinten hautausmaalle.

– Minulle voi kertoa, jos tällainen kierros kiinnostaa ja jos kiinnostuneita on tarpeeksi, voisimme järjestää opastuksen loppukesästä, sanoo Isosalo.

Tankarin majakalla opastusta on joka lauantai ja sunnuntai 8.6.-25.8.

Lisää tietoa kesän opastuksien aikatauluista löytyy Kokkolan Matkailuoppaiden nettisivuilta.

”On kiva nähdä ihania lapsia vuodesta toiseen vilteillään myymässä tavaroitaan.

#