sunnuntai 15.9.2019 | 19:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan Golfin tiloihin uusi yrittäjä – Gastro Kettu panostaa palveluun

Joni Mäki-Petäjä Kokkola-lehti
Pe 7.6.2019 klo 10:24 [päivitetty pe 12:17]

Venäjältä vaikutteita ruuanlaittoon saanut Jani Kettunen perusti uuden yrityksen Gastro Kettu Oy:n Kokkolaan.

Gastro Kettu sijaitsee Kokkolan Golfin yhteydessä tuottaen Golfille ravintolapalveluita ja ravintola tottelee nimeä Klubi.

– Klubi on mutkaton bistro-tyyppinen ravintola, jossa viihtyvyys, laadukkaat raaka-aineet ja palvelu on etusijalla. Raaka-aineet ja tuottajat menulle pyritään valitsemaan Pohjanmaan alueilta, mieluiten tietenkin Keski-Pohjanmaalta laatu, maku ja hinta huomioiden. Vähintäänkin Suomesta ja pienemmiltä toimijoilta, Kettunen taustoittaa ravintolafilosofiaansa.

Kulma on avoinna kaikelle kansalla, ei pelkästään golffareille. Ravintolassa on noin 300 asiakaspaikkaa, sisätiloissa noin 100 ja terassilla noin 200 paikkaa. Tämän lisäksi toisesta kerroksessa löytyvät kokoustilat sekä tilaussauna, jossa on mahdollista pitää kokouksia, yritystapahtumia, tapaamisia, tyky-päiviä, saunailtoja tai vaikka merkkipäiväjuhlia.

– Kehitämme koko ajan toimintaa ja lähtökohtana on päästä pois itsepalvelutyyppisestä ravintolatoiminnasta. Me palvelemme asiakkaita, Kettunen linjaa.

Yhteistyökumppaneita ja tuottajia vielä etsitään lisää ja valikoima elää sesongin mukaan.

Gastro Kettu Catering aloittaa kesän lopussa tuottaen pitopalvelupalveluita ruokatuotteista koko tilaisuuden hoitoon, asiakkaan toiveiden mukaan ja asiakkaan tiloissa. Tapahtuma konsultointia järjestyy myös tarvittaessa.

Kettusella on yli 30 vuoden kokemus tapahtumien ja tilaisuuksien järjestelyistä.

Gastro Kettu Wines & Spirits aloittaa viinien maahantuonnin omaan ravintolaan kesäkuussa 2019, vanhoilta alkuperäisiltä viinialueilta Georgia, Armenia ja Venäjän Krasnodar.

– Kiinnostuksen mukaan tarkoitus on jatkaa vähittäismyyntiin ravintoloille tulevaisuudessa.

Ravintola sai idean muutaman vuosi sitten Armenian-matkalla ja ajatus sinetöitiin paikallisella Ararat-brändillä.

– Jo vuosia olen kiertänyt kaverin kanssa maailmalla ruokamatkoilla. Olemme käyneet niin katukioskeissa kuin maailman parhaissa fine dining paikoissa, tutustuttu isoäitien reseptiikkaan kuin massaruokintaan urheilukilpailuissa. Jokaisesta matkasta opittiin paljon ja joka matkalta pyrittiin saamaan mahdollisimman laajakuva kansallisesta ruokakulttuurista. Nyt näitä muistoja yritän tuoda asiakkaille koettavaksi.

Kettusen työhistoria alkoi vuonna 1990 Juha Berglundin viinikellarista, josta matka jatkui eri vaiheiden jälkeen kolmeen suomalaiseen huippuhotelliin Ramada Presidentti, Crowne Plaza Hesperia ja Hotel Haven, siellä erityisesti legendaarinen Havis.

– Vuonna 2014 kutsu kävi Suomen Moskovan suurlähetystöön hoitamaan residenssiä ja edustustilaisuuksia. Viiden vuoden maksimisopimus oli päättymässä ja etsin paikkaa avata oma pieni paikka. Etsinnän alkuvaiheessa löysin Kokkolan Golfin ilmoituksen ja tästä kaikki sai alkunsa.

Kettunen kehuu estoitta uutta kotikaupunkiaan.

– Kokkola on ihastuttava, aito suomalainen ja suomenruotsalainen rantakaupunki, jossa on hyvä tunnelma. Heti ensi kontakteista alkaen Kokkola on ottanut hyvin vastaan uuden asukkaansa ja aloittavan yrittäjän palvelut ovat olleet esimerkillisiä. On ollut hieno tunne päästä muuttamaan takaisin Suomeen ja Kokkolaan.

Pilke silmäkulmassa hän vertaa Suomen ja Venäjän eroja: Suomessa kaikki toimii, mutta mikään ei järjesty. Venäjällä kaikki järjestyy, mutta mikään ei toimi.

”Kokkola on ihastuttava, aito suomalainen ja suomenruotsalainen rantakaupunki.

Gastro Kettu Oy

Perustettu toukokuussa 2019. Päätoimena tuottaa ravintola-, tapahtuma- ja kokouspalveluita Klubilla.

Jatkossa myös catering-palveluita asiakkaan tiloissa.

Viinien maahantuontia mm. Georgiasta, Armeniasta.

#