keskiviikko 15.7.2020 | 21:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Motel Sokoja -pakohuonepeli on harvinaisuus, jossa käytössä on kokonainen omakotitalo

Maria Store
To 4.7.2019 klo 07:00

Motel Sokojassa on tapahtunut murha kesken illallisen. Pakohuonepeliin osallistuvien täytyy määrajassa yrittää selvittää kuka on murhaaja ja mikä hänen motiivinsa on. Epäiltyjen listalla ovat motellin viisi asukasta, joiden joukossa on esimerkiksi Öjan kreivitär, arkeologi ja imurikauppias.

– Etsimme isompia tiloja pakohuonepelille ja kävimme katsomassa esimerkiksi teollisuushalleja. Tämän tullessa vastaan kolahti heti. Pakopelin idea keksittiin tämän talon ympärille, kertoo Escape Room Kokkolan Heidi Kerola.

Pakopelissä käytössä on kaksikerroksinen omakotitalo Kirkkolehdonkadulla. Tekijöidensä mukaan se on harvinaisuus.

– Emme ole löytäneet kuin yhden omakotitaloon sijoittuvan pakopelin ja se oli Yhdysvalloissa. Kustannukset ovat varmasti syy siihen, miksi näitä ei ole enemmän.

Rakenteellisia muutoksia taloon ei tarvinnut tehdä, mutta pintaremonttia on tehty.

– Rakensimme tätä puolentoista kuukauden ajan.

Omakotitaloon, jossa Kerolan mukaan on aiemmin toiminut ryhmäperhepäiväkoti, on rakennettu menneisyyteen jämähtänyt motelli. Vaikka murhamysteeri sijoittuu tähän päivään, on sisustus suoraan 70-luvulta.

– Kirpputorit ja sukulaisten varaston on koluttu tätä varten, sillä esimerkiksi tällaisia tekstiilejä ei kaupasta löydy. Pakopelin rakentaminen on ollut todella hauskaa!

Yleensä pakopeliä pääsee pelaamaan noin kuuden hengen porukka. Tässä pakopelissä pelaajia voi olla laajojen tilojen vuoksi olla jopa viisitoista.

– On tämän pelin menestyksekkäästi pelannut myös kolmihenkinen porukka. Pelinhoitajalla on iso rooli, siksi peli onnistuu myös pienemmällä porukalla. Vihjeitä saa rajattomasti.

Pakopelissä motellin asukkaat ja työntekijät ovat viety poliisikuulusteluihin, joten pelaajat saavat tutkia murhapaikkaa sekä asukkaiden huoneita omassa rauhassa. Asukkaiden huoneet ovat lukittu, joten niihin käsiksi pääseminen vaatii myös hieman salapoliisityötä.

Pelaajat ottaa vastaan hotellin portieeri, joka toimii myös pelinohjaajana.

– Vihjeitä saa, kun käy soittamassa vastaanoton kelloa.

Escape Room Kokkola avasi Kokkolan keskustaan ensimmäisen pelinsä viime kesänä.

– Pelaajia on riittänyt ja uutta peliä kysellään jatkuvasti, siksi uskalsimme tätä uutta lähteä rakentamaan.

Pakopelin lisäksi Kirkkolehdonkadulla on tarjolla oheispalveluja, kuten esimerkiksi saunomista.

– Noin viidesosa asiakkaistamme haluaa oheispalveluja.

Pelinhoitajanakin välillä toimiva Kerola sanoo, että pakopelissä näkee monenlaista. Pelin tuoksinassa joku saattaa hermostua paineen alla ja tunteet saattavat käydä kuumina.

– Pelin jälkeen on kuitenkin aina rento tunnelma. Pysyviä riitoja pakopelit eivät ole aiheuttaneet! toteaa Kerola naureskellen.

”Emme ole löytäneet kuin yhden omakotitaloon sijoittuvan pakopelin ja se oli Yhdysvalloissa.

#