perjantai 25.9.2020 | 06:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Ilmoitus

Viidettä kertaa järjestettävä Kesämusaralli innostaa lapsia ja vanhempia mukaan lauluun ja leikkiin

Anu Jylhä
Ke 3.7.2019 klo 15:00

Kälviän urheilukentän puistoon on maanantaina kerääntynyt iloinen joukkio lapsia ja heidän vanhempiaan. He ovat tulleet paikalle Kesämusarallin vuoksi, jota tänäkin vuonna vetämässä on Minna Porthén ja lisäksi Aino Viren.

Lapset ja vanhemmat istuvat piirissä mitä värikkäimmillä vilteillä ja aurinkokin suosii musaralliin tulijoita. Kun ohjaajat ovat saaneet valmistelut tehtyä, pääsee ohjelma alkamaan.

Musaralli pitää sisällään paljon yhteislauluja, joiden aikana lapset sekä vanhemmat pääsevät liikkumaan musiikin tahtiin. Erityistä iloa lapsissa aiheuttaa kalalaulu, jossa he saavat leikkiä isolla varjolla. Myös erikokoiset pehmolelukalat herättävät lapsissa suurta hupia.

Ohjaajat Porthén ja Viren ovat molemmat muskariopettajia ja heillä on taustallaan opintoja Konservatoriolla. Klarinetinsoiton opettajanakin toimiva Porthén on ollut ohjaamassa musarallia jokaisena kesänä.

– Tämä viides vuosi onkin oikein juhlavuosi. Ohjaajakaveri minulla on vuosittain vaihtunut. Viime vuonna mukanani oli kesätyöntekijä ja nyt sain kaveriksi oikein ammattilaisen tuolta Konservatoriolta, kertoo Porthén hymyillen.

Idean Kesämusaralliin Porthén sai opintojensa loppuvaiheessa, muskariopettajaksi valmistumisen kynnyksellä.

– Täytyi keksiä niin sanottu lopputyö ja syntyi tällainen ajatus kiertävästä ja vapaapääsyisestä muskarista. Tätä voisikin sanoa matalankynnyksen kulttuuritapahtumaksi, sanoo Porthén.

Kesämusarallit ovat Porthénin mukaan olleet erittäin suosittuja ja ne saavat jatkoa ensi vuonnakin Kokkola 400 -juhlavuodelle sopivalla teemalla. Tänä kesänä musaralleja järjestetään vielä Kokkolassa ja Lohtajalla.

Lasten leikkiä viltillä seuraavat Jiska ja Petra Gröhn ovat tulleet paikalle lastensa Aaron ja Eliaksen kanssa. Ohjelman loputtua pojat ovat löytäneet tiensä leikkipuiston telineisiin ja vanhemmat ehtivät kertoa hieman, mikä heidän perhettään tapahtumassa kiinnosti.

– Olimme mukana viime vuonnakin ja siitä jäi meille sekä pojille hyviä kokemuksia, joten päätimme tulla tänäkin kesänä, Jiska ja Petra kertovat.

Pojat näyttivätkin iloinneen lauluista ja leikeistä. Jiska ja Petra kertovat tulleensa juuri Suomeen oltuaan Afrikassa lähetystyössä. Muita kesätapahtumia he eivät siis ole ehtineet juuri suunnitella, mutta jotain on mielessä.

– Ainakin tiistai-iltojen yleisurheilukisoihin aiomme osallistua, kertoo Petra.

”Musarallin tyyppiset tapahtumat ovat kivoja ja olisi mukava, jos näitä olisi enemmänkin.

#