keskiviikko 15.7.2020 | 20:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Eurooppalainen ruokatori saa Kokkolassa uuden tapahtumapaikan ja ajankohdan – Siirtyy Anttila Centerin edustalle

Maria Store
Pe 5.7.2019 klo 14:05

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Street Food Fiesta Festival saapuu Kokkolaan 30. heinäkuuta, noin viikkoa totutusta myöhemmin. City Kokkolan toiminnanjohtaja Kari Moilanen sanoo, että syitä siirrolle on monia.

– Ennen ruokatori järjestettiin Kokkola Cupin aikaan, koska haluttiin palvella tänne tulevia perheitä. Huomasimme kuitenkin, että perheillä oli tiivis aikataulu, eikä kentän laidalta juuri ehditty kaupunkiin.

Samalla haluttiin välttyä myös päällekkäisyyksiltä. Aiempina vuosina Kokkola Cup, Jaakon päivät Pietarsaaressa ja ruokatori on järjestetty samalla viikolla. Se on syönyt kävijöitä joka suunnalta.

Nyt tapahtumat järjestetään eri viikkoina.

– On hyvä levittää tapahtumia eri ajankohtiin. Päätimme ruokatorin vetäjä Ali Chebounin kanssa yhteistuumin testata uutta ajankohtaa.

Ruokatori levittäytyy tällä kertaa Anttila Centeria vastapäätä olevalle parkkialueelle, Rantakadun ja Tehtaankadun sijaan.

– Rantakadun remontti alkaa todennäköisesti elokuun alussa, joten kaupunki saa nyt rakentaa sitä rauhassa. Purje-lavan ympäristö kävi myös pieneksi tapahtumalle, toteaa Moilanen.

Ruokatorin käytössä on nyt 90 metriä pitkä ja 40 metriä leveä parkkialue.

– Kaikkien kojujen myynti tapahtuu alueen sisälle. Myyntikojujen keskelle jäävän alueen voimme täyttää pöydillä ja penkeillä. Odotan innolla tätä uutta konseptia, sanoo Moilanen.

Street Food Fiesta kestää viisi päivää, 3. elokuuta saakka.

#