perjantai 14.8.2020 | 00:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ken on kaupungin nopein? – VesiVeijarissa voi jälleen päästä näyttämään taitonsa vesiliukumäenlaskussa

Anu Jylhä
Ke 10.7.2019 klo 14:00

Kokkola-lehti open vesiliukumäenlaskun kaupunginmestaruuskilpailut järjestetään jo yhdettätoista kertaa VesiVeijarin ulkoliukumäessä tulevana sunnuntaina. Kilpailemaan tervetulleita ovat kaikki hurjimmista vesipedoista vasta-alkajiin. Ruhtinaallinen voittopöytä ei palvele ainoastaan kisojen nopeimpia vaan kaikille osallistuneille on tarjolla mitä mukavampia arpajaisvoittoja, kuten tuotepalkintoja.

– Leikkimielinen kilpailuhan tämä on, mutta mahdolliset palkinnot vetävät kilpailijat aina hieman vakavimmiksi, kertoo kilpailun kisajohtaja Jukka Luhtio.

Luhtio antaa lukijoille kolme tärkeää vinkkiä hyviin tuloksiin pääsemiseksi. Hän mainitsee painolla olevan vähemmän merkitystä kuin mitä monet luulevat.

– Räjähtävän lähdön kilpailija saa ottamalla vauhtia mäen yläpään tangosta. Kaarteisiin tultaessa kannattaa pysyä veden pinnalla eli siinä kohtaa mäkeä, jossa vesi kulkee. Viimeisenä huomioitavana on asento – vartalon kovat osat olisi paras pitää laskun ajan veden päällä.

Kilpailijat kilpailevat siis aika-ajoissa ja laskuja on maksimissaan jokaisella kaksi, riippuen siitä pääseekö kilpailija omasta sarjasta jatkoon.

Kisapäivää pilaamaan ei pääse viileämpi sää, koska kilpailijoilla on koko päivän ajan käytössä savusauna, jossa voi käydä lämmittelemässä. Lisäksi päivän nopein laskija saa palkinnoksi kahden tunnin vuoron savusaunaan 10 hengelle. Cafe Edenillä on kisapäivänä myös omia tarjouksia, joilla voi kilpailujen aiheuttaman nälän taltuttaa. Tarjolla on niin suolaista kuin makeaakin. Kilpailuun ei vaadita maksua osallistumisesta, pelkkä sisäänpääsymaksu riittää. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä. Kisoihin osallistuvien lasten vanhemmat voivat halutessaan tulla vain kannustamaan, jos ajatus aikuisten sarjaan osallistumisesta ei houkuta.

– Uimahalliin muutenkin tulevien kannattaa ajoittaa käyntinsä kello 13 ja 15 väliin, koska laskujen seuraaminen on varmasti hauskaa. Osallistujia odotamme sadan molemmin puolin. Pikkukilpailut tapaavat aina viehättää ihmisiä, vinkkaa kilpailujen tuomarinakin toimiva Luhtio.

Vesiliukumäenlaskun kaupunginmestaruuskilpailut VesiVeijarissa sunnuntaina 14.7. kello 13 alkaen.

#