keskiviikko 15.7.2020 | 21:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaupunki edustuskuntoon! – Seitsemän työllistetyn porukka kaunistaa kaupunkia juhlavuotta varten

Maria Store
To 11.7.2019 klo 09:05

Englanninpuistossa venehuoneen seinät on puhdistettu vanhasta maalista ja pikkuhiljaa ne saavat uuden värin. Projekti on osa Kokkola 400 -juhlavuoden valmisteluja.

– Seitsemän työllistettyä kaunistaa ja fiksaa useita eri kohteita ympäri kaupunkia. Projektin myötä pystymme tarjoamaan pitkäaikaistyöttömille työllistymismahdollisuuksia ja kaupunki saa hyvän työpanoksen, summaa Kokkolan kaupungin työllisyyssihteeri Anneli Wacklin.

Työllistetyt ovat viime viikkoina tehneet huoltomaalauksia myös Roosin talolla ja Isollajärvellä Ventuskartanon yksikössä. Venehuone saa uuden maalipinnan lisäksi useita muita parannuksia.

– Rakennamme uudet portaat ja tänne tulee myös invaluiska. Uudet valotkin on tulossa. Tästä tulee loistava! sanoo kaupungin työsuunnittelija Esa Ahola.

Seinien väri muuttuu vaaleanharmaaksi, eli lähemmäksi alkuperäistä väritystä. Nurkkalaudat jäävät valkoisiksi.

– Maalauksessa menee vielä kolmisen viikkoa. Portaat ja muut parannukset ovat vielä piirustuspöydällä, mutta heti kun ne sieltä saadaan ryhdymme hommiin, sanoo Ahola.

Hän sanoo, että ohikulkijat ovat antaneet positiivista palautetta ja ilahtuneet siitä, että venehuoneelle vihdoin tapahtuu jotain.

– Työllistetyt ovat viihtyneet myös. Monet ovat konttori-ihmisiä, joten täällä he ovat nauttineet käsillä tekemisestä.

Projekteja riittää työllistetyille pitkin vuotta ja Wacklin arvelee, että työtahti kiihtyy juhlavuoden lähestyessä.

– Uusia kohteita tulee varmasti lisää. Teemme tiivistä yhteistyötä kaupungin toimialojen kanssa. Venehuonetta ja Roosin taloa huolletaan yhteistyössä museon kanssa.

Aholakin tietää, että listalla on useita työkohteita.

– Ensi vuonna meillä on ehkä vielä isompi ryhmä tekemässä näitä hommia.

Projektissa mukana oleville työllistetyille tarjotaan työhönvalmennusta ja etsitään polkuja työmarkkinoille esimerkiksi yhteistyössä Kpedun Ohjuri-hankkeen kanssa.

Projekti on käynnissä nyt kolmatta vuotta.

– Ja hyvin on mennyt. Osa on työllistynyt ja osa opiskelee. Tavoitteena on se, että yksikään työllistetyistä ei enää palaa työttömäksi työnhakijaksi, kertoo Ahola.

Tässä juttusarjassa bongailemme sieltä täältä miten Kokkolan 400 -juhlavuoden valmistelut etenevät.

”Ensi vuonna meillä on ehkä vielä isompi ryhmä tekemässä näitä hommia.

#