keskiviikko 11.12.2019 | 16:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Majoituksella kovin sesonki käynnissä – Majoittajat toivovat tapahtumien jakautuvan tasaisemmin kesäkuukausille

Martina Store Kokkola-lehti
To 25.7.2019 klo 08:30

Kesä on tuonut Kokkolaan aikaisempia vuosia enemmän kesämajoittujia. Tämä selviää Kokkola-Campingin toimitusjohtajan Erkki Ahtiaisen lokikirjasta, joka näyttää kymmentä prosenttia enemmän majoittujia kuin viime kesänä tähän aikaan.

– Viime kesänä oli Kokkola Cupin aikaan melko villiä majoittumista koulujen pihoille, eikä turvallisuusasioista oltu pidetty huolta. Tänä vuonna tilanne oli toinen, ja se näkyi positiivisesti meidän varauskirjassa.

Kokkola-Camping tarjoaa majoittujille 60 karavaanipaikkaa ja 18 mökkiä. Tänä kesänä ei-oota on jouduttu myymään seitsemänä päivänä, mutta muuten kapasiteetti on riittänyt melko hyvin. Kiireisimpiä päiviä on ollut tapahtumien, kuten agilitykilpailujen ja Kokkola Cupin, aikaan.

Ensi kesä herättää Ahtiaisessa sen sijaan huolta.

– Katselin tässä ensi vuoden tapahtumakalenteria, ja huomasin kauhukseni, että Kaustisen kansanmusiikkifestivaalit järjestetään samanaikaisesti Kokkola Cupin aikaan. Silloin saattaa kaupunki olla hieman tukossa.

Kolea alkukesä ei Ahtiaisen mukaan niinkään ole vaikuttanut karavaanareiden tulemisiin ja menemisiin. Hän toteaa, että onneksi Kokkolaan ei tulla pelkästään rantojen vuoksi.

– Kalajoelle saattaa olla tunkua nyt, kun kelit lämpenevät. Meille onneksi tullaan säästä riippumatta. Jotkut tulevat yhdeksi yöksi, ja jotkut useaksi. Karavaanarit ovat menevää sorttia, eivätkä he kaikki osaa jäädä aloilleen, vaikka kuinka yrittäisi vinkata Tankarin reissuista ja muista, Ahtiainen toteaa nauraen.

Kokkola Cup sai myös Hotel Kokkolan täyttymään lapsiperheistä. Sari Jukonen kertoo, että hotellin suurin sesonki ajoittuu kesäisin viikoille 28-29.

– Heinäkuu on perinteinen turistikuukausi. Olisi ihanaa, jos alkukesällekin ajoittuisi joku tapahtuma, ne tuovat aina mukavasti väkeä.

Isojen tapahtumien päällekkäisyys ensi kesänä harmittaa. Jukonen peräänkuuluttaa aktiivisempaa maakunnallista yhteistyötä, ettei tämänkaltaisia tilanteita tulisi eteen.

– Kaikille ei tule riittämään majoitusta ensi kesän hektisimmän viikon aikana. Moni saattaa jäädä tulemattakin, jos ei saa majoitusta järkevältä etäisyydeltä, Jukonen harmittelee.

Pauliina Norrena Hotel Seurahuoneelta kertoo, että heidän varaustilanteessaan näkyvät tapahtumat Pietarsaari-Kokkola-Kaustinen -akselilta.

– Pietarsaari Open Air -festivaali toi meille väkeä, ja Mustakari Memories myös. Loppukesän tapahtumista Venetsialaiset saa aikaan merkintöjä varauskirjaan. Jotkut varaavat hyvinkin ajoissa, ja toiset taas viime tinkaan. Lisävuoteellisille, isoille huoneille on ollut tänä kesänä kysyntää, Norrena kertoo.

”Olisi ihanaa, jos alkukesällekin ajoittuisi joku tapahtuma, ne tuovat aina mukavasti väkeä.

#