keskiviikko 11.12.2019 | 16:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jo 43 kertaa kiertuetta tekevä Sirkus Finlandia saapuu hauskuuttamaan kokkolalaisia monenkirjavilla esityksillään

Anu Jylhä Kokkola-lehti
Ke 31.7.2019 klo 15:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Taianomaista vaihtelua arkipäivään on helppoa löytää Sirkus Finlandian esityksestä, johon tänä vuonna taituruutta on Suomen lisäksi haettu muun muassa Englannista, Irlannista ja Sveitsistä asti. Mukana on sekä uusia että ennestään tuttuja esiintyjiä kaikkien ohjelmanumeroiden ollessa kuitenkin uusia.

– Kuusi vuotta sitten edellisen kerran meillä esiintynyt Pat Clarrison and the Hotdogs on mukana jälleen uusilla koirilla ja uusilla kujeilla. Kaikki viisi esiintyvää koiraa ovat löytökoiria ja erittäin seurallisia, kertoo Sirkus Finlandian tiedottaja Jouni Aalto.

Etenkin lapset ovat pitäneet koirista ja niiden lisäksi eläimistä valokeilaan pääsevät myös Ruotsista tulleet ponit. Vanhempia katsojia saattavat esityksistä erityisesti kiinnostaa Duo Garcia, jonka vauhdikas ilmanumero tapahtuu aivan sirkusteltan katossa sekä kiinalainen Troupe Anhui. Mukana musiikista vastaamassa on yhdeksänhenkinen orkesteri.

Vuonna 1976 ensimmäistä kertaa pidetty kiertue on muuttunut valtavasti aikojen saatossa.

– Alussa kaikki oli aika pientä. Nyt tekniikka on ihan erilaista ja kilpailijaksemme on noussut televisio. Olemme kehittyneet kansainvälisestikin ja kävijämäärät ovat nousseet joka vuosi viimeisen 15 vuoden aikana, kommentoi Aalto.

Yleisöä yhteen esitykseen mahtuu noin 1200 henkeä ja muutamilla paikkakunnilla esitykset ovat olleet täysin loppuunmyytyjä. Kokkolassakin kävijöitä on riittänyt ja siksi kiertue viipyykin täällä kaksi päivää. Tapahtumassa pääsee kokemaan tietenkin aidon sirkuksen tunnelmaa, kun tarjolla on lisäksi erilaisia herkkuja.

– Sirkuksessa pääsee herkuttelemaan ainakin poppareilla, virvokkeilla ja hattaralla, Aalto vinkkaa.

Sirkus Finlandia, 6.-7.8. kello 18.30, Urheilutalon kenttä.

”Muutamilla paikkakunnilla esitykset ovat olleet täysin loppuunmyytyjä.

#