keskiviikko 11.12.2019 | 15:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Viinejä ja pienpanimo-oluita kolmatta kertaa järjestettävillä Kahakka Olutfestivaaleilla – Viime vuonna festivaali veti yli 2 000 kävijää

Anu Jylhä Kokkola-lehti
Ke 14.8.2019 klo 12:00

Tullipakkahuoneella paikkansa ottava olutfestivaali kokoaa yhteen pienpanimoita Kokkolan lähialueilta. Makuelämyksiä Kokkolaan saapuu Pietarsaaresta, Uusikaarlepyystä, Vaasasta ja Porista. Kaupunkimme omalta panimolta löytyy tarjottavaa seitsemässä eri oluessa. Järjestelyt tapahtumaa varten ovat hyvällä mallilla ja innostus vain kasvaa.

– Vaikuttaa, että porukkaa on tulossa paljon. Useita viestejä ja kysymyksiä on tullut ihmisiltä tapahtumaan liittyen, kertoo toinen tapahtuman järjestäjistä, Robban Hagnäs.

Viime vuonna festivaalit vetivät paikalle yli 2000 kävijää. Hagnäsin mukaan lippuja on ostettu ennakkoon hyvissä määrin ja tämän vuoden uutuus, Viini & Tapas -tasting, on kiinnostanut.

– Sinnekin on jo yli puolet lipuista mennyt.

Yli 30 eri oluen lisäksi makuelämyksiä tarjoillaan kaikille kävijöille ruokapuolella, nimittäin alueella myytävistä ruoka-annoksista vastaa Pietarsaaren kaupunginhotellin kokki Patrik Ingers.

– Tarjolla on naudan poskea ja lohkoperunoita sekä viime vuonna erittäin suosittu Kahakka Burger, kommentoi Hagnäs.

Pienpanimoiden lisäksi tapahtumassa on mukana mylös muitakin toimijoita: Kyrö-baari, jossa on Kyrö Distilleryn tuotteita, Amalias Limonadfabrik, Roger’s Coffee ja Figaro Winebistro.

Hagnäs muistuttaa, ettei viini-tastingiin osallistujan tarvitse tietää viineistä entuudestaan mitää.

– Festivaalien ihan uudessa ohjelmanumerossa pääsee mukavalle viinimatkalle, joten kaikki ovat tervetulleita.

Tapahtumassa hyvää tunnelmaa ruuan ja juomien ohessa ylläpitävät perjantaina Jussi Syren & The Heartbreakers ja lauantaina Amelie goes to Belgrad, joka soittaa balkanilaista musiikkia. Molempina iltoina mukana on myös Vinyyli-DJ.

– Amelie goes to Belgrad -bändi on ollut festivaaleilla esiintymässä aiemminkin ja loistavaa musiikkia on luvassa, Hagnäs kehuu.

Hagnäsin mukaan kulttuuri pienpanimoiden ympärillä on vähitellen saamassa paikkaansa Kokkolassa.

– Tottahan täälläkin täytyy oma pienpanimo olla, hän jatkaa.

Kahakka Olutfestivaali, Tullipakkahuoneella 16.8. klo 20.00-01.30 ja 17.8. klo 14.00-01.30.

#