tiistai 25.2.2020 | 04:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieskan eskarit ja koululaiset tekevät ihmistaideteoksen, joka kuvataan dronella – TaideFest sisältää paljon työpajoja

Päivi Savela Kokkola-lehti
Su 25.8.2019 klo 18:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ylivieska

livieskan kaupungin syksyinen taidetapahtuma tiivistyy tänä vuonna yhteen päivään. Tapahtuman tarkoituksena on saada liikkeelle myös koululaiset ja ikäihmiset.

TaideFestiä vietetään torstaina. Aamupäivällä Ylivieskan kaikki eskarilaiset ja eka- ja tokaluokkalaiset muodostavat valtavan ihmistaideteoksen opettaja Nina Hietasen ja hänen tiiminsä kanssa Ylivieskan urheilukentälle. Ensin kuunnellaan Miska-kattia ja lauletaan liikennelaulu ja päälle päätteeksi taideteos kuvataan dronella.

Myös yläkoululaisille järjestetään taidetyöpaja, jonka ohjaa yhteisötaiteeseen perehtynyt kuvataiteilija Sanna-Mari Prittinen.

TaideFest näkyy torstaina päivällä Myllyaukiolla, jossa on musiikki- ja tanssiesityksiä. Lukion kuvataideryhmä Sinikka Mattilan johdolla valmistaa Myllyaukiolle ympäristötaideteoksen, mitä voi käydä ihastelemassa. Myllykahvila on avoinna ja myös Pylvään kylätalon taidekahvila jalkautuu Ylivieskan keskustaan kansalaisopiston taideluokkaan.

Elämystalo Artterissa on illan mittaan kansalaisopiston järjestämää ohjelmaa ja taidetyöpajoja. Kirjastossa on Pepe Forsbergin luontoelokuvan ensi-esitys.

TaideFestin tarkoituksena on tuoda taidetta keskelle kaupunkia. Ensi vuonna tapahtuma on tarkoitus järjestää laajempana, sanoo kulttuurijohtaja Katriina Leppänen.

Tapahtumia koordinoi Ylivieskan kulttuuripalvelut, ja netissä olevan lomakkeen kautta voi vielä ilmoittaa oman ohjelman tai tapahtuman TaideFestiin. TaideFestin järjestää Ylivieskan kaupungin sivistyspalvelut.

#