perjantai 24.1.2020 | 11:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kirkonmäen ympäristössä pääsee jälleen keskiaikaiseen tunnelmaan – Keskiaikapäivät järjestetään jo yhdeksännen kerran Kokkolassa

Joni Mäki-Petäjä Kokkola-lehti
Ke 4.9.2019 klo 10:20

Keskiaikapäivät on suurimpia Kokkolassa vuosittain järjestettävä koko perheen tapahtumia, joka houkuttelee useita tuhansia kävijöitä.

Työ ja ammatit ovat tällä kerralla tapahtuman kantavana teemana.

– Yleisöllä onkin mainio tilaisuus perehtyä keskiaikaisiin ammattisaloihin, kuten tuohipesimen tekoon tai keskiaikaisen oluen valmistukseen. Rohkeimmat voivat uskaltautua kokeilemaan jousiammuntaan Oulun keskiaikaseuran ohjauksessa, museotoimenjohtaja Kristiina Ahmas kertoo.

Tällä kertaa Rohan tallin hevoset eivät ole paikalla päällekkäisyyksien vuoksi. Turnajaisesitysten sijaan nyt panostetaan tiiviseen keskiaikaiseen kylään, jossa on paljon erilaista nähtävää ja koettavaa.  Erittäin suosittu lasten turnajaisrata on luonnollisesti myös tänä vuonna vetonaulana.

– Monet lapset odottavat innolla Keskiaikapäiviä. Yhä useammat pukeutuvat myös rohkeasti tapahtuman hengen mukaan, Ahmas vinkkaa.

Estradin täyttävät puolestaan näyttävät esitykset. Sirkuskoulu Kuun akrobaatit ja jonglöörit taituroivat. Oulun miekkailuseuran mittelöissä aseet kalisevat komeasti. Voipa alueella kohdata ruttotohtorin tai itkijänaisen. Jessica Riipan luotsaama teatteriryhmä sekä Konservatorion musikantit luovat tapahtumaan ainutlaatuisen tunnelman.

– Pienellä joukolla on saatu aikaiseksi iso tapahtuma, museoamanuenssi Anniina Kiiskinen ihastelee.

Kiiskinen on nyt ensi kertaa järjestelypuolella. Hän tuli nykyisen työhönsä viime marraskuussa.

– Kokkolassa on paljon vanhaa ja kaunista miljöötä ja rakennusta. Keskiaikapäivät sopii tänne erinomaisesti, Pyhännältä syntyisin oleva Kiiskinen sanoo.

Keskiaikapäivät la 7.9. on ilmaistapahtuma. Kirkonmäelle on ilmainen nonstop-bussikuljetus keskustasta. Tapahtuman järjestävät K. H. Renlundin museo ja Kokkolan seurakuntayhtymä yhdessä noin kymmenen muun toimijan kanssa.

Aiempien vuosien teemat:

2018 Corpus Humanum, 2017 Reformaatio, 2016 Draama, 2015 Käden taidot, 2014 Yrtit, 2013 Taivaan kertomaa, 2012 Keskiajan maut, 2011 Keskiaika Kaarlelassa.

#