perjantai 24.1.2020 | 09:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Antto Tunkkari ja Pauli Pappinen sekä muut nuoret taitajat ovat esillä Kokkolan SyysKamari -festivaalilla – "Huikeita soittajia ja hyviä kavereita"

Maria Store Kokkola-lehti
Ke 4.9.2019 klo 10:25 [päivitetty ke 10:32]

Rentoa ja rempseää, mutta ammattimaista. Näin kuvailevat kokkolalaislähtöiset nuoret muusikot Antto Tunkkari ja Pauli Pappinen torstaina käynnistyvää ja toista kertaa järjestettävää kamarimusiikkifestivaalia.

Festivaalilla esiintyy Suomen nuoren sukupolven kärkeä, muun muassa Tampereen pianokilpailun voittaja Ossi Tanner sekä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin solistinakin esiintynyt Otto Antikainen.

Suurin osa muusikoista ovat viime vuodelta tuttuja. Uusia tuttavuuksia ovat kitaristi Taavi Kiviranta, sellisti Tatu Kauppinen ja viulisti Iida Tunkkari.

– Kaikki, joita kysyimme, lähtivät mukaan innoissaan, jos vain heillä oli mahdollisuus tulla. He ovat huikeita soittajia ja hyviä kavereita, sanoo Tunkkari.

Muusikot aloittivat harjoitukset tiistaina ja kolmen päivän konserttiputki alkaa torstaina. Aikataulu on tiivis, mutta aikaa löytyy myös rennommalle yhdessäololle.

– Harvoin tulee nähtyä vuoden aikana, kun kaikilla on omat kiireet. On kiva päästä vaihtamaan ajatuksia musiikista ja muustakin, toteaa Pappinen.

Suunnitelmissa on ainakin saunomista ja ehkäpä myös jalkapallon pelaamista.

Konsertteja on luvassa kaikkiaan neljä ja ne järjestetään Keski-Pohjanmaan konservatorion isossa salissa, Raatihuoneella sekä Laivurintalolla, jossa festari sai joitakin vuosia sitten alkunsa.

– Meillä oli siellä konsertti ja yleisö toivoi lisää sen kaltaisia intiimejä konserttitapahtumia. Siitä se lähti, muistelevat Tunkkari ja Pappinen.

Laivurintalon konserttiin on ilmainen sisäänpääsy.

Festivaalilla kuullaan musiikkia eri aikakausilta, niin 1600-1700-luvun musiikkia kuin suomalaista nykymusiikkiakin.

– Paljon kuullaan klassismin aikaista musiikkia, mutta mitään erityistä teemaa meillä ei ollut, kertoo Pappinen.

Luvassa on niin tuntemattomampaa musiikkia kuin kamarimusiikin ”hittejäkin”, kuten Schumannin pianokvintetto, Beethovenin pianotrio ja Dvorakin jousikvintetto.

– Taavi Kivirannan myötä saamme joukkoon uuden soittimen, eli kitaran. Se tuo jousipainotteiseen ohjelmistoon lisää diversiteettiä, sanoo Pappinen.

– Kitara-piano yhdistelmää kuulee harvoin, mutta sitä on luvassa perjantain iltakonsertissa, lisää Tunkkari.

Viime vuoden konserteista saatu hyvä palaute sekä yleisöltä että esiintyjiltä kannusti SyysKamarin taiteellisia johtajia jatkamaan tapahtuman parissa.

Yleisöä oli viime vuonna 60-70 per konsertti.

– Se on ihan hyvä määrä ensimmäiseksi kerraksi, vaikka toki enemmänkin olisi mahtunut, toteavat Pappinen ja Tunkkari.

Kaksikko haluaa järjestää SyysKamari-festivaalin myös ensi vuonna, mutta vielä ei ole mitään lyöty lukkoon.

www.kokkolansyyskamari.com

////10.32 Otsikkoa muutettu.

”On kiva päästä vaihtamaan ajatuksia musiikista ja muustakin.

#