sunnuntai 31.5.2020 | 06:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

KPV olosuhteiden uhrina sarjaporrasta alemmaksi – Onko Keskuskentän tekonurmi realismia vai utopiaa?

Joni Mäki-Petäjä
Ke 30.10.2019 klo 10:16

Kokkolan Pallo-Veikot koki karun kohtalon Seinäjoella sunnuntaina jalkapallon liigakarsinnan toisessa osassa. Turun Palloseura oli maalittoman avausottelun jälkeen parempi Seinäjoelle siirretyssä ottelussa maalein 3-0.

Tämä tiesi KPV:n tippumista sarjaporrasta alemmaksi ja kokkolalaisten visiitti jalkapallon pääsarjassa jäi tällä kertaa yhden kauden mittaiseksi.

Ottelupaikasta käytiin kovaa spekulaatiota kulisseissa. Pelipaikan siirto ei sinänsä ollut yllätys, mutta tapa saattoi jotkut yllättää. Nimittäin KPV:n esityksestä ottelu pelattiin lopulta Seinäjoella.

Kokkolan Keskuskentän kuntoa tarkastettiin perjantaina aamupäivällä. Kenttä todettiin pelikelpoiseksi, mutta tarkastuksen jälkeen KPV esitti Palloliitolle ottelun pelaamista Seinäjoella. Palloliitto oli tämän jälkeen yhteydessä TPS:aan, joka puolsi KPV:n esitystä.

– Me lopulta itse tehtiin esitys ottelun pelaamisesta Seinäjoella. Tällä hetkellä Keskuskentällä pystyisi pelaamaan, mutta kun katsoo mitä ilmoja on tulossa ennen sunnuntaita, tämä oli oikea ratkaisu. Ratkaisu oli nimenomaan urheilullinen. Mennään urheilu edellä, niin kukaan ei pääse selittämään lopputulosta minään kenttämestarin pomppuna, KPV:n manageri Matti Laitinen perusteli perjantaina.

Ottelun jälkeen Laitinen ei ole kommentoinut tulevia suunnitelmiaan medialle. Se on selvää, että pettymys on ollut valtava koko organisaatiolle, joka rakensi jo ensi kauden menestyvää liigajoukkuetta.

Sen verran Laitinen raotti tulevaa tekstiviestillä, että antaa kommentteja ensi viikolla, mikäli ”määrätyt tärkeät asiat ovat selvillä”.

Tässä vaiheessa kuvioihin tulee mukaan Kokkolan olosuhteet. KPV joutui pelaamaan evakossa kolme ensimmäistä kotipeliä ja nyt liigakarsinnan. Niissä KPV teki pyöreät nolla maalia, joten kotiedusta ei voi juurikaan puhua.

Ei ole mikään salaisuus, että Laitinen varmasti haluaisi Keskuskentälle tekonurmen, joka mahdollistaisi pelit myös keväällä ja myöhään syksyllä Kokkolassa.

Kaupunginhallitus muutti budjetissa Keskuskentän valaistukselle varatun 200 000 euroa muotoon jalkapallon olosuhteiden parantaminen. Summa ei tosin yksistään riitä tekonurmeen asennukseen, vaan se vaatisi rahaa joko muilta kaupungin momenteilta tai ulkopuolista eli yksityistä rahaa.

– Se muutettiin sen takia, että meillä olisi tarvittaessa mahdollisuus tehdä myös tekonurmi Keskuskentälle. Siitä on neuvoteltu hyvässä hengessä. En lähde tässä edelleenkään tyrmäämään tekonurmea, sitä keskustelua varmasti jatketaan tässä avoimin mielin, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi muotoilee.

Esimerkiksi tälle kaudelle tehty lisäkatsomo Keskuskentälle on tehty moduuleista, jotka voidaan siirtää.

– Kaikki mikä vanhalle Keskuskentälle laitetaan pitää olla siirrettävissä seuraavaan paikkaan, Herlevi jatkaa.

Herlevi on itsekin harmissaan, että Kokkola menetti liigastatuksen jalkapallossa.

– Kyllä se harmitti vietävästi kaikkia. Mutta ei saa luovuttaa ja toivotaan, että ensi vuonna KPV nousee takaisin liigaan.

Tulevaisuudessa hybridiareena olisi se johon jalkapallo ja sisäpalloilu huipputasolla siirtyisivät.

– Laajempi ajatus on tietenkin saada hybridiareena, ja siihen ei KPV:n tippuminen vaikuta mitenkään. Joka tapauksessa urheilutalo ottaa viimeisiä henkäyksiä, ja onhan hybridiareena paljon muutakin kuin jalkapalloa. Saataisiin Kokkolaan erinomaiset konsertti- ja messupaikka myös. Vetovoimatekijänä se olisi iso asia.

”Kaikki mikä vanhalle Keskuskentälle laitetaan pitää olla siirrettävissä seuraavaan paikkaan.

#