sunnuntai 31.5.2020 | 06:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kuusimäki on on varsinkin lapsiperheiden suosiossa – "Melkein joka talossa asuu lapsia, niin kavereita on kokoajan saatavilla"

Sini Sulkakoski
Ke 6.11.2019 klo 18:00

Kirkonmäen ja Isokylän kupeessa sijaitseva Kuusimäki on tavallisena arkipäivänä hiljainen. Yksittäiset autot lipuvat kaartuvia teitä pitkin ja rekat porhaltavat vauhdilla Kuusimäen ohi kohti Sokojaa, mutta ihmisiä jalan ei juuri näy.

Äkkiseltään saattaisi luulla että äskeinen kuvailu olisi jostain vanhasta kylänpahaisesta, mutta kyse on kuitenkin yhdestä Kokkolan uusimmista asuinalueista. Hiljaisuus toki selittyy keskipäivän ajankohdalla jolloin ihmiset ovat menoissaan, kuka missäkin.

Vaikka Kuusimäki kietoutuu periaatteessa Metsämäentien ympärille, tarjoaa Kuusimäki tottumattomalle hyvän mahdollisuuden eksymiseen.

Alueella on useita teitä, jotka kiertävät lenkin ja palaavat takaisin samalle tielle mistä on tullutkin, ja myös liikennemerkkejä tien päättymisestä vilahtaa useampi. Yksi asia kuitenkin ylitse muiden havahduttaa kulkijan, ja se on usein toistuva varoitusmerkki liikkuvista ja leikkivistä lapsista.

Kasvava asuinalue on etenkin lapsiperheiden suosiossa.

Vastaan tulevat lapset eivät leiki, vaan ovat suorittamassa tärkeää vastuutehtävää Lily-koiran lenkittämisen merkeissä. Kuusimäellä asuvat Lumia Salmi, Hilda Puusaari, sekä Isokylästä vierailulla oleva Veera Aro kertovat, että Kuusimäellä ei ole kavereista puutetta.

– Melkein joka talossa asuu lapsia, niin kavereita on kokoajan saatavilla! Kuusimäellä ei ole omaa koulua, joten koulutie suuntautuu viereisen asuinalueen eli Isokylän kouluun sekä Mäntykankaalle, jossa muutama tytöistä käy musiikkiluokkaa.

Vanhemmat vievät tytöt aamulla kouluun, ja pois tullaan pääsääntöisesti bussilla. Harrastusmahdollisuuksia kaivattaisiin hieman lisää.

– Paljon käydään keskustassa harrastusten parissa, mutta Isokylässä pystyy aika hyvin tekemään kaikkea sekä tässä lähellä olevassa Nordea-areenalla. Ehkä jokin pieni harraste-tila tänne lähelle olisi hyvä!

Omaa kauppaa ei iloinen seurue kotikulmille kaipaa, mutta pieni toive löytyy:

– Kesällä pieni kioski olisi kiva!

Myös Jani Mattila on iltapäivälenkillä koiriensa Lumon ja Hugon kanssa. Mattila rakennutti talonsa Kuusimäelle vuonna 2008, ja on ollut päätökseen tyytyväinen.

– Sijainti ratkaisi päätöksenteossa osittain. Tässä on kuitenkin kaikki palvelut lähellä, vaikka varsinaisesti Kuusimäen alueella ei paljoa palveluita vielä ole. Myös hyvät lenkkimaastot ovat lähettyvillä.

Niin, vaikka ensivaikutelma Kuusimäestä vaikutti hieman syrjäiseltä ja hiljaiselta niin totta on, että esimerkiksi lähimpiin marketteihin ajaa viidessä minuutissa ja ei ydinkeskustaankaan meneminen kauaa aikaa vie.

Rauhallisuudestaan huolimatta Kuusimäki henkii jo tässä vaiheessa sen sortin yhteisöllisyyttä, että kasvua on varmasti luvassa!

Kaupunginosat-sarjassa esitellään kokkolalaisia kyliä ja kaupunginosia satunnaisilla käynneillä.

”Melkein joka talossa asuu lapsia, niin kavereita on kokoajan saatavilla!

”Tässä on kaikki palvelut lähellä, vaikka varsinaisesti Kuusimäen alueella ei paljoa palveluita vielä ole.

#